Frissen, melegen abbahagyhatatlan eledel! Nem bírtam elszakadni a parázskrumplitól, és mivel lehűlt az idő még jól is esett a sütő melege.
Sok meló itt sem akadt, csak a padlizsánt kellett felkockázni, na meg a chilit, hogy még forróbb legyen a hangulat. Ehhez a típusú sült krumplihoz pedig a legjobb fűszer szerintem a rozmaring, elég ha csak az illóolajai átlengik a krumplit sütés közben és a hagyományos krumpli íz egyből felértékelődik.
Szuper köret húsok mellé, de ha egymagában falatoznátok, ne tartson vissza benneteket semmi, úgyis eltelít, némi friss zöld saláta mellé és kész az ebéd. Kis mennyiséget ebből nem lehetetlen készíteni, de ideális fogás, ha nagyobb vendégsereg érkezik látogatóba. Nem írtam mennyiségeket, nem kell ezt szigorúan venni, kb. fele-fele arányban legyen a padlizsán és a krumpli, a chili is ízlés dolga, ki mennyire szereti csípősen, fokhagymásan. Szerintem utóbbi minél több, annál jobb…
Hozzávalók 2 főre:
padlizsán
új krumpli (apró szemű parázsburgonya a legjobb)
fokhagyma
friss rozmaring
1-2 db friss chilipaprika (szárított is lehet)
só, bors
olívaolaj
A parázskrumplit csak megsikáltam és a tepsibe tettem, a padlizsánt felkockáztam, majd szintén a tepsibe tettem. Meglocsoltam vékonyan olívaolajjal, sóztam, borsoztam, rádobtam 2-3 friss rozmaring ágat és betoltam a 200 fokra előmelegített sütőbe. Kb. 35 perc alatt megpuhultak és megpirultak a zöldségek. A rozmaring ágakat leszedtem róluk.
A chilit felaprítottam, hozzáreszeltem a fokhagymát, még vágtam hozzá friss rozmaringot is, és összeforgattam a meleg zöldségekkel. Egyből tálalható, langyosan az igazi.
Kommentek