Keverem-kavarom megsütöm kategóriájú sütemény, bármilyen piros bogyós gyümölccsel kipróbálhatjátok.
Nyílnak a levenduláim és nem bírtam megállni, hogy pár virágot ne szórjak ebbe az édességbe, mivel a meggyhez különösen jól illik az íze. Tényleg csak egy pár virág elég, különben zavaró, molyirtó élményben lesz részetek.
A liszteket is variáljátok nyugodtan más gluténmentes őrleményekkel, lehet dió, mandula, azok is jó páros lesznek a meggyel.
Gyorsan elkészül, nincs vele sok meló, sokáig eláll és gyümölcsnek köszönhetően puha is marad. Ideális útisüti, magaddal viheted bárhova, nem esik szét, nem morzsálódik nagyon, éhenhalás ellen bármikor jól jön egy szelet. Na jó, kettő…
Nem ragozom tovább, izzítsátok a sütőt, most úgysincs kánikula!
20-30 dkg meggy magozva
1-2 teáskanál apróra morzsolt levendulavirág
5 dkg mákliszt (darált mák)
5 dkg kukoricaliszt
20 dkg rizsliszt
15 dkg nyírfacukor
3 db tojás
1 dl olaj v vaj
2 dl tejföl v joghurt
1 teáskanál szódabikarbóna vagy sütőpor
1 mokkáskanál vaníliapor
1 citrom reszelt héja
csipet só
Először összekevertem egy tálban a tojásokat az olvasztott vajjal, a cukorral, vaníliával, citromhéjjal és a joghurttal.
Egy másik tálban összekevertem a liszteket a sütőporral, csipet sóval, majd ezt a tojásos masszához szórtam és elkevertem, végül beleszórtam a meggyet és a levendulát is és lazán összeforgattam.
20×30 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe simítottam a tésztát és 180 fokon kb. fél óra alatt megsütöttem.
Ha egyenletesen szeretnétek a sütiben elosztani a gyümölcsöt, akkor először öntsétek a masszát a formába, aztán szórjátok rá a meggyet.
Kommentek