Nagyon gyümölcsös, picit zöldséges egytálétel, ahol a sós és édes ízek találkoznak és keleties fűszerekbe burkolóznak. Nálam ilyen egy gyors kaja a hétköznapokon.
Az alma és a káposztafélék jó párost alkotnak ez nem meglepő, a puha barack édessége pedig kiegészíti őket, de helyette akár aszalt gyümölcsöt is használhattok. Viszont érik a sárgabarack, így adott volt, hogy ez kerül a tányéromra.
Szórhattok rá pirított magokat is, a szezámmag kifejezetten ízlett hozzá, de enélkül is finom lesz és laktató.
fél bögre (kb. 1,5 deci) kuszkusz
1 db sárgabarack
1 kisebb alma vagy egy nagyobb fele
1 kis marék csíkokra vágott kelkáposztalevél
1-1 csipet fahéj és római kömény
só, pici bors
olívaolaj
pár csepp citromlé
1 evőkanál pirított szezámmag (elhagyható)
A kuszkuszt dupla mennyiségű forró vízzel leöntöttem és 5 percig állni hagytam.
Ezalatt felkockáztam a gyümölcsöket, a kelkáposztát felcsíkoztam, majd mindent egy tálba tettem, megszórtam a fűszerekkel, szezámmaggal, végül olívaolajjal és citromlével meglocsoltam, és már ehető is.