Pálmafa Project

Mediterrán sült sárgarépa fetával

Kóstoljátok meg akkor is, ha hadban álltok a sárgarépával! Ez ugyanis most megváltozhat. Hiába, mindig a legegyszerűbb ételek a legfinomabbak.

DSCF7398Nyáron, ha kánikula van ritkán kapcsolom be a gázt és a sütőt otthon, próbálom hűvösen tartani a lakást, kivéve ha nem tágít a fejemből a gondolat, hogy már pedig én sült répát akarok enni.

Oda vagyok ugyanis a sárgarépából készült fűszeres kencéért. Nyers zöldség ide vagy oda, ropogtatom én éppen eleget úgyis, de a répa íze sütve teljesen megváltozik, mikor karamelizálódik a külseje. Hiper szuper édes lesz és sós hozzávalóval kombinálva engem levesz a lábamról. Így történt ez most is, ezért voltam képes a melegben, igaz kizárólag reggel bekapcsolni a sütőt, így alig lett csak 30 fok a 30 négyzetméteren, de utána még volt időm elhúzni fénysebességgel egy medence partjára.

Ha rám hallgattok, próbáljátok ki a szabadban grillen sütni, feldobni a húsok mellé és bármilyen kéznél lévő friss fűszerrel ízesíteni. Most mediterrán köntöst kapott a bazsalikom, oregánó, kakukkfű trió által. Némi fekete olívabogyó a tetején sem árt neki, sőt. Hogy mit keres alatta a kelkáposzta levél? Nos, szimplán csak megtetszett a két szín együtt.

DSCF7397Hozzávalók:

sárgarépa

fetasajt

pár db friss kakukkfű, oregánó, bazsalikom levél

só, bors

pár csepp citromlé

olívaolaj

A répákat megpucoltam, hasábokra vágtam, egy tepsire helyeztem őket, vékonyan meglocsoltam olívaolajjal és 200 fokos sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütöttem.

Megvártam, míg kihűl, rámorzsoltam a sajtot, megszórtam az aprított fűszernövényekkel, pici sóval és frissen őrölt borssal, végül meglocsoltam citromlével.

DSCF7395

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!