Energiabomba, vitaminforrás, és folyadékutánpótlás egy tányérban. Ja és a legfontosabb, az íze, na az mesés.
Ha érik a cseresznye és a meggy, akkor részemről kihagyhatatlan eledel a gyümimártás darával.
Főzni is lehet, de minek, ha anélkül is finom, tisztán érződik a gyümölcs igazi íze, nem nehezíti el a liszt, ráadásul a glutén és laktózérzékenyek is fogyaszthatják, mert tej sincs benne, csak növényi, ami most kókusz. De ezt lehet variálni kedvetek szerint. A lényeg a gyümölcs, jó sok és minél többféle legyen, elsősorban piros bogyós, annál finomabb lesz.
Igaz, hogy imádom a daramorzsát, de elkészíteni néha macera, pláne ha meleg van, nekem nincs kedvem a gáz mellett állni és kevergetni, míg megszívja magát. Elő a magokkal, aztán csak pár perc a serpenyőben, mert pirítva jön ki az igazi aromájuk. Fel lehet még turbózni zabpehellyel, zabkorpával is.
Semmilyen plusz cukrot nem tettem bele, mert elég édesek voltak a gyümölcsök, de pici mézzel lehet édesíteni, ha szükséges. Minden nap megenném….
Hozzávalók adagonként:
kb. 15-20 dkg piros bogyós gyümölcs vegyesen (nálam cseresznye, eper, áfonya)
1 deci kókusztej (lehet rizstej, mandulatej, sima víz, v tehéntej, joghurt is)
morzsához:
2-3 evőkanál kesudió, vagy dió, mogyoró ill. bármilyen magőrlemény
1-2 evőkanál zabpehely v zabkorpa is mehet hozzá,de ez nem muszáj
A gyümölcsöket megmostam, a cseresznyét kimagoztam. Kb. a fél adag gyümölcsöt a kókusztejjel összeturmixoltam, a másik felét félretettem.
A kesudiót a zabpehellyel egy száraz serpenyőben pár perc alatt megpirítottam, majd ledaráltam.
A gyümölcsturmixot tányérba öntöttem, beletettem a félretett gyümölcsöket és megszórtam a kesus zabos morzsával.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: