Pálmafa Project

Epres, áfonyás, cseresznyés gyümölcsmártás kesumorzsával

Energiabomba, vitaminforrás, és folyadékutánpótlás egy tányérban. Ja és a legfontosabb, az íze, na az mesés.

DSCF7367Ha érik a cseresznye és a meggy, akkor részemről kihagyhatatlan eledel a gyümimártás darával.

Főzni is lehet, de minek, ha anélkül is finom, tisztán érződik a gyümölcs igazi íze, nem nehezíti el a liszt, ráadásul a glutén és laktózérzékenyek is fogyaszthatják,  mert tej sincs benne, csak növényi, ami most kókusz. De ezt lehet variálni kedvetek szerint. A lényeg a gyümölcs, jó sok és minél többféle legyen, elsősorban piros bogyós, annál finomabb lesz.

Igaz, hogy imádom a daramorzsát, de elkészíteni néha macera, pláne ha meleg van, nekem nincs kedvem a gáz mellett állni és kevergetni, míg megszívja magát. Elő a magokkal, aztán csak pár perc a serpenyőben, mert pirítva jön ki az igazi aromájuk. Fel lehet még turbózni zabpehellyel, zabkorpával is.

Semmilyen plusz cukrot nem tettem bele, mert elég édesek voltak a gyümölcsök, de pici mézzel lehet édesíteni, ha szükséges. Minden nap megenném….

20150606_081739-2

Hozzávalók adagonként:

kb. 15-20 dkg piros bogyós gyümölcs vegyesen (nálam cseresznye, eper, áfonya)

1 deci kókusztej (lehet rizstej, mandulatej, sima víz, v tehéntej, joghurt is)

morzsához:

2-3 evőkanál kesudió, vagy dió, mogyoró ill. bármilyen magőrlemény

1-2 evőkanál zabpehely v zabkorpa is mehet hozzá,de ez nem muszáj

A gyümölcsöket megmostam, a cseresznyét kimagoztam. Kb. a fél adag gyümölcsöt a kókusztejjel összeturmixoltam, a másik felét félretettem.

A kesudiót a zabpehellyel egy száraz serpenyőben pár perc alatt megpirítottam, majd ledaráltam.

A gyümölcsturmixot tányérba öntöttem, beletettem a félretett gyümölcsöket és megszórtam a kesus zabos morzsával.

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!