Hideg olasz leves főzés nélkül ebédre és pikáns pirítós reggelire. Kánikula ételek következnek.
Gazpachot készítettem már, sőt görögdinnyéset is. Aki nem ismerné, ez egy hideg olasz paradicsomlevest takar, egyéb zöldségekkel, hagymával turmixolva. Igazi nyári hűsítő eledel.
Hogy mi keresnivalója van benne a gyümölcsöknek, jelen esetben az epernek? Hmm próbáljátok ki és megértitek. Csak kimondva furcsa ez a páros, amúgy tökéletesen együttműködnek az ízeik. Mennyei, de tényleg. Először a bruschettára kattantam rá vagyis az olaszok kedvenc paradicsomos, bazsalikomos pirítósára. Ezt bolondítottam meg először az eperrel és nagyon bejött. Aztán jött a leves, ami nem kevésbé finom. A hozzávalók szinte teljesen megegyeznek, de mégis más élményt ad mindegyik.
Kihagyhatatlan páros ők ketten higgyétek el!
1 db paradicsom
kis marék eper
1 gerezd fokhagyma
3-4 db friss bazsalikom levél
csipet só
frissen őrölt bors
1-2 teáskanál méz ízlés szerint
pár csepp balzsamecet
A paradicsomot és az epret feldaraboltam és már repült is a turmixgép táljába, pici sóval, borssal, mézzel, reszelt fokhagymával, aprított bazsalikommal együtt. Felöntöttem annyi vízzel, ami éppen csak ellepi és simára turmixoltam. Tálalható, fogyasztható egyből, de behűtve még jobb. Pár csepp balzsamecet elvarázsolja.
Epres paradicsomos bruschetta
A kenyérre rátettem a mozzarellát, arra került a paradicsom és az eper.