Pálmafa Project

Fejedelmi májusi reggeli eperrel és spárgával

Ez nem is egy recept, inkább egy opció, hogy mi mindenre jó az eper és a spárga.

A világ konyháiban is sokszor kerül egy tányérra a kettő együtt, salátában én is próbáltam többször is, sőt buggyantott tojással is, de íme még egy villásreggeli ráérős napokra. Ha akár csak negyed órátok van a reggelit összedobni, már megéri nekiállni. Az epret előző nap felszeltem, a spárgákat is előkészítettem, másnap csak egy serpenyő kell semmi más és szépen sorban sülnek a hozzávalók egymás után. Sőt nagy serpenyőben egymás mellett is akár, így még hamarabb lehet falatozni.

Szokatlannak tűnik, de igazán finom és szép a szemnek is. Na jó a tojás nem. Az most nyomi lett. De én ilyennek szeretem… Süssetek szebbet hát na, és kósoljátok meg ezt a kombinációt!

DSCF7239

Hozzávalók:

6-8 db zöld spárga fejenként

1-2 db tojás fejenként

1 kisebb marék eper

pár evőkanál mandulaforgács

olívaolaj

só, bors

pár csepp balzsamecet

A mandulát száraz serpenyőben megpirítottam.

A spárgákat megmostam a végeit meghajlítottam, ahol eltört onnantól fás, így azokat a részeket kidobtam. Egy serpenyőben kevés olívaolajon puhára pároltam őket, sóval, borssal.

Mikor a spárga elkészült tányérra szedtem, a helyére a serpenyőbe pedig beleütöttem a tojást és megsütöttem. Végül a spárga tetejére helyezve tálaltam azt, majd megszórtam a felszeletelt eperrel –  amit előtte meglocsoltam pár csepp balzsamecettel -, és a mandulával.

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!