Most már nem tartok a piskótatekercs készítéstől, mert ez tökéletesen összeállt, tekeredett, csavarodott amerre én akartam, nem törött szét és pihe puha szaftos. Elég érvet soroltam fel, hogy kipróbáljátok?
nem tudok kettőig számolni véletlenül, de amúgy sem az a lényeg, anélkül is sikerülni fog.
A krémjében nincs tej, nem titok, hogy erre a célra készült a pár napja megosztott eperpuding.
Az állaga más azért, mint a hagyományos piskótáé, sokkal szivacsosabb, az a veszély semmiképp sem fenyegeti, hogy száraz lenne, de ezáltal sokkal könnyedebb is a tésztája.
4 emberből 5-nek nagyon ízlett, úgyhogy megéri nekiállni, ráadásul a mérleg nyelve sem fog többet mutatni az elfogyasztása után!
6 db tojás
3 evőkanál nyírfacukor
2 dkg étkakaópor v karobpor
csipet só
A puding receptje ITT.
A tojások fehérjét kemény habbá vertem, a sárgáját habosra kevertem a cukorral, csipet sóval és a kakaóval. Óvatosan beleforgattam a fehérje habot, majd sütőpapírral bélelt tepsibe simítottam és 180 fokon kb. 25 perc alatt megsütöttem.
Ezután egy tálca segítségével átfordítottam a piskótát és lehúztam róla a sütőpapírt, megkentem a hideg krémmel és egyből feltekertem. Ha a piskóta kihűl törni fog, ezért fontos, hogy rögtön fel legyen tekerve, akár üresen is és így várakozhat a töltésre.
Hagytam teljesen kihűlni majd felszeleteltem, illetve a maradékot hűtőben tároltam. Pár napig vígan eláll.
Forrás: ITT.