Miért kéne bolti műpudingot enni, ha az otthon főzött százszor finomabb és semmivel sem tart tovább az elkészítése?
Hirtelen ötlet volt, ugyanis süteménybe kellett volna pudingot tölteni, de nem akartam zacskósat, és tejeset. Volt viszont itthon eper bőven, így kísérletezni támadt kedvem. Főztem már vaníliásat, kókuszosat, de mindegyiket tejjel.
Mennyei lett, és az állaga is tökéletes, ha nem tudnám, hogy nincs benne tej, azt hinném van… Sőt még majdnem teljesen gluténmentes is, hiszen kukoricakeményítővel sűrítettem be és csak a végén adtam hozzá pár kanál zabkorpát. Igazából, ha több keményítőt vagy kókuszt tesztek bele akkor a korpa elhagyható belőle, sőt van egy jobb ötletem, tehettek hozzá bármilyen magőrleményt, mandula szerintem kimondottan passzolna. Így a lisztérzékenyek sem maradnak ki a jóból.
Egyszerű, gyorsan összedobható, csak addig kell türelmesnek lenni, míg kihűl. Bár én langyosan is elnyammognám…
25 dkg eper
3 deci víz
1 tojás sárgája
2 evőkanál kukoricakeményítő
3 csapott evőkanál zabkorpa
2 evőkanál kókuszreszelék
4 csapott evőkanál nyírfacukor
1 fél mokkáskanál vaníliapor v 1 db vaníliarúd kikapart belseje
Az epret megtisztítottam apró darabokra vágtam, felöntöttem vízzel és leturmixoltam.
Hozzákevertem a tojás sárgáját, a keményítőt, cukrot és a vaníliaport. Feltettem a gázra és folyamatos keverés mellett felforraltam, mikor sűrűsödni kezdett hozzászórtam a zabkorpát és a kókuszreszeléket, és elzártam alatta a gázt. Poharakba töltöttem és kihűtöttem.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: