Nyers leves, ami kitűnő folyadék utánpótlás, és képes feltölteni energiával, vitaminokkal és ásványi anyagokkal a szervezetet. Elronthatatlan, pár perc alatt kész. Ja, és bár zöld, nincsen benne spenót…
Mivel dübörög az eperszezon, így ez a gyümölcs nem hiányozhatott belőle, ez adja a leves “harapnivaló” részét. Mellette avokádó és alma kombinációjával készült turmix lett az alapja.
Szép ződ színét a zöld árpafű por teszi még élénkebbé. Semmi gond, ha nincs ilyen otthon, enélkül is pompás lesz és helyette bármilyen kéznél lévő őrleményt szórhattok hozzá. Zabkorpát, őrölt lenmagot, akár darált diót is. Ezek tulajdonképpen a sűrítést szolgálják, illetve növelik a tápanyagtartalmat.
Szerintem jó móka ilyesmit készíteni, mert nincs szigorúság a mennyiségek tekintetében sem, mindig lehet korrigálni az édességén, állagán ízlés szerint.
Kényelmes és gyors megoldás a korgó gyomornak reggel, délben este!
1 nagyobb méretű alma fele
fél avokádó
1 kis marék eper
1 mokkáskanál szezámmag
1 teáskanál citromlé
1 fél mokkáskanál zöld árpafű por (elhagyható, vagy lehet más őrlemény helyette, pl. lenmag)
édesítés ízlés szerint pl. mézzel
2-2 levél menta és citromfű
Az avokádót félbevágtam, kikanalaztam a belsejét, az almát lereszeltem (nem muszáj meghámozni), turmixgépbe tettem őket. Hozzászórtam a zöld árpafű port, a felaprított menta és citromfű leveleket, meglocsoltam citromlével és édesítettem pici mézzel. Alaposan összeturmixoltam, tányérba öntöttem, ráhelyeztem az eperszeleteket és megszórtam szezámmaggal. Azonnal fogyasztható, de kicsit be is lehet hűteni.