Egyszerű édesség, ha bármilyen alkalomból örömet akartok szerezni valakinek. Hiszen ki ne örülne neki, ha ezt a tányért például reggel az orra elé tolják?
Szerintem ideális lehet a közelgő Anyák napjára is elkészíteni. Bármilyen muffin jó hozzá, lehetne ez egy csokis változat is akár.
Nekem most rizsliszttel támadt kedvem kísérletezni, ami Ázsiából jött velem pár hete. Meg vagyok vele elégedve, teljesen jól viselkedett és finom puha lett a végeredmény is. A rizsliszt ugyan gluténmentes, de ez nem egyenlő azzal, hogy kalóriaszegény is, de mivel nyírfacukros muffinról beszélünk, azért komoly bajunk ebből nem fog származni, pláne reggelire fogyasztva.
Még egy terméket kipróbáltam, még pedig a Greenlove csapattól kapott kakaóvajat. Ezt eddig a bőrömre kentem, úgyis működik jelentem, enyhe csokifelhőbe burkoltam magamat és fiatalodtam 20 évet legalább. Aki nem hiszi…
A kakaóvajtól amúgy enyhe csokiíze lett a muffinnak, engem a fehércsokira emlékeztetett, szóval még egy érv ami mellette szól, de természetesen sima vajat is használhattok. Mint ahogy a kókusztej helyett jó a tehéntej is, de volt otthon maradékom, hát felhasználtam.
Kezdők is bátran nekiállhatnak, a muffint nem nagyon lehet elrontani, a benne lévő túrókrémet pláne, nyugodtan ízlés és fantázia szerint lehet ott is csereberélni a hozzávalókat. Én sűrű görög joghurtot használtam, de lehet helyette tejszín vagy mascarpone is, ha zsírosabb teltebb ízű krémre vágynátok.
fél bögre eper villával összetörve v turmixolva
fél bögre rizsliszt (1,5 deci)
fél bögre cukor
negyed bögre kókusztej (tehéntej is jó)
1 csipet vaníliapor v vaníliarúd kikapart belseje
1 db tojás
1 mokkáskanál sütőpor
negyed bögre vaj (nálam kakaóvaj)
csipet só
Krémhez:
20 dkg túró
2-3 deci sűrű görögjoghurt
2-3 evőkanál kókusz
nyírfacukor v méz ízlés szerint
pár szem eper szeletelve
Tetejére: pár kanál joghurt és eper
A tésztához a lisztben elkevertem a sütőport és a sót. A tojást habosra kevertem a cukorral, vaníliával, az olvasztott vajjal és a kókusztejjel, majd hozzákevertem az eperpürét is, végül az egészet összeforgattam a liszttel. Muffin papírral bélelt tepsi mélyedéseit 3/4-ig töltöttem a masszával és 180 fokon kb. 20-25 perc alatt megsültek.
A krémhez mindent összekevertem, nem kell itt szigorúan betartani a mennyiségeket, a lényeg, hogy ne legyen folyós a krém, az édesítés pedig ízlés dolga.
Mikor a muffin kihűlt, félbevágtam és belekanalaztam a krémet néhány eperdarab társaságában, majd a tetejére kentem még joghurtot és azt is megszórtam eperrel.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: