Medvehagymás almás krumplisaláta

Gyors, olcsó, nagyon finom és egészséges salátát hoztam ma Nektek. Még mindig lassú léptekkel haladok a főtt ételek felé, a héten ilyesmiket kívántam főleg és gondoltam megosztom veletek, mert ezt bármikor máskor megenném én is.

Egymagában nekem ebédre tökéletes volt, eltelített, de most, hogy itt a jó idő és sokan kimennek grillezni a kertbe, a grillhúsok mellé is simán lecsúszhat ez az étel.

A hagymát már nem bírtam kihagyni belőle, bár az nem feltétlenül gyomorkímélő, de úgy ítéltem meg, hogy medvehagyma barátunkkal már megbirkózik a gyomrom. Nem tart már túl sokáig a medvehagyma szezon, szeretném kihasználni, pláne, hogy ajándékba kaptam egy hatalmas csokorral. Már pedig én ennek jobban örülök, mint egy virágcsokornak. A hűtőm kevésbé, de ez van.

Hozzávalók 2 főre:

2 közepes méretű burgonya

1 nagy alma v két kisebb

6 szál medvehagyma

1 teáskanál friss kakukkfű(szárítottból egy nagy csipet)

1 evőkanál olívaolaj

1 teáskanál almaecet

2 evőkanál napraforgómag

A krumplit héjában megfőztem, ezután meghámoztam, felkockáztam. Természtesen lehet hámozva és kockázva főzni.

A medvehagymát csíkokra vágtam, az almát héjastól felkockáztam, a napraforgómagot egy száraz serpenyőben megpirítottam.

Mindent egy tálba tettem, meglocsoltam az olívaolajjal, almaecettel, végül megszórtam a kakukkfűvel.

Címkék: , , , ,
Tovább a blogra »