Gyors, olcsó, nagyon finom és egészséges salátát hoztam ma Nektek. Még mindig lassú léptekkel haladok a főtt ételek felé, a héten ilyesmiket kívántam főleg és gondoltam megosztom veletek, mert ezt bármikor máskor megenném én is.
Egymagában nekem ebédre tökéletes volt, eltelített, de most, hogy itt a jó idő és sokan kimennek grillezni a kertbe, a grillhúsok mellé is simán lecsúszhat ez az étel.
A hagymát már nem bírtam kihagyni belőle, bár az nem feltétlenül gyomorkímélő, de úgy ítéltem meg, hogy medvehagyma barátunkkal már megbirkózik a gyomrom. Nem tart már túl sokáig a medvehagyma szezon, szeretném kihasználni, pláne, hogy ajándékba kaptam egy hatalmas csokorral. Már pedig én ennek jobban örülök, mint egy virágcsokornak. A hűtőm kevésbé, de ez van.
Hozzávalók 2 főre:
2 közepes méretű burgonya
1 nagy alma v két kisebb
6 szál medvehagyma
1 teáskanál friss kakukkfű(szárítottból egy nagy csipet)
só
1 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál almaecet
2 evőkanál napraforgómag
A krumplit héjában megfőztem, ezután meghámoztam, felkockáztam. Természtesen lehet hámozva és kockázva főzni.
A medvehagymát csíkokra vágtam, az almát héjastól felkockáztam, a napraforgómagot egy száraz serpenyőben megpirítottam.
Mindent egy tálba tettem, meglocsoltam az olívaolajjal, almaecettel, végül megszórtam a kakukkfűvel.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: