Túl zöld, hogy igaz legyen?! Az ehhez hasonló ételekre mondják talán, hogy letisztult. Egyszerű, alig kell hozzá néhány hozzávaló, alacsony költségvetésű viszont az egyik legfinomabb krémleves, amit valaha ettem. És talán a legszebb.
Joghurt és fokhagyma mindig van itthon, és bár már a menta is kezd magához térni az udvaron és megindulni a növésben, de még sajnos küzdenie kell, hogy élvezhető legyen frissen, így a tavaly megszárított került a levesbe. Fokhagyma helyett akár medvehagymát is tehettek hozzá, hogy még zöldebb legyen.
A húsvéti nagy evészet előtt, a gyomor biztosan hálás lesz érte.
Hidegen, melegen egyaránt finom, ebben az időben inkább az utóbbi…
Hozzávalók 3 adaghoz:
40 dkg zöldborsó
3 duci gerezd fokhagyma
1 teáskanál szárított menta
1 kis doboz natúr joghurt v tejföl
só, frissen őrölt bors
negyed citrom leve
A zöldborsót felengedtem annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, mikor felforrt sóztam, borsoztam, belereszeltem a fokhagymákat és puhára főztem a borsót. Ezután botmixerrel simára turmixoltam, belefacsartam a citromlevet és már tálaltam is, pár kanál natúr joghurttal.