Ez a süti minden édesszájú egyén kedvence lehet. Két feltétel van csupán, a mák és alma szeretete. Ha ez meg van, akkor imádni fogjátok, mert tök egyszerű az elkészítése, keverem, kavarom, még habot sem kell verni hozzá.
Nincs benne liszt és tej, szóval az arra érzékenyeknek is ideális. Nyírfacukorral készült, így a diétázók is megengedhetnek maguknak belőle egy szeletet. Na jó kettőt.
Itt találtam az eredeti recetet, ezer éve el volt mentve, ehhez képest talán egyszer csináltam meg eddig. Nem is értem miért…. Most az arányokon változtattam, nagyobb adagot akartam, na nem magamnak, hanem mert bableves után volt második fogás és gyorsan fogyott maradjunk annyiban.
Bár paleo süteményről van szó, én tartottam tőle kicsit, hogy esetleg száraz lesz, így kutyultam hozzá némi vaníliás gyümölcsös joghurtot. Teljesen jó hozzá, de aggodalmam feleslegesnek bizonyult, mert a süti szaftos enélkül is.
Akkor is bátran álljatok neki, ha amúgy nem szerettek vagy nem szoktatok sütni, mert nem lehet elrontani. És abbahagyni se nagyon az evését…
Hozzávalók egy 22 cm-es tortaformához:
4 db alma
30 dkg mák
3 db tojás
15 dkg nyírfacukor
1 teáskanál sütőpor
1 citrom reszelt héja
2 kupak meggylikőr (rum is jó)
Tálaláshoz: natúr joghurt + pici vaníliapor + pár kanál ribizlilekvár
Az almákat lereszeltem, a mákot ledaráltam és összekevertem a sütőporral és a citrom héjával.
A tojásokat habosra kevertem a cukorral és a meggylikőrrel. Ezt a keveréket a mákhoz adtam, összeforgattam, végül belekevertem az almát is.
A tortaformát kivajaztam, vékonyan kiliszteztem és beleöntöttem a masszát, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt megsütöttem.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: