Pálmafa Project

Buggyantott tojás, ami elsőre is sikerül

Villás reggeli lusta napokra, vagy kalóriaszegény vacsora megoldás. Tudom, hogy nincs még spárga szezon, viszont ha úgy jártok, mint én, hogy a kezetekbe nyomnak egy üveg spárgát reggel félkómában, hogy na ebből mit készítenél édes lányom, akkor ha van egy csöpp eszetek visszafekszetek aludni, ha viszont korog a gyomrotok és nagyon ráértek, nekiálltok tojást buggyantani mellé.

DSCF6253Ez volt életem első buggyantása, és nem titok, hogy felcsaptam a világhálót a tuti receptért, hogy biztosra menjek, mert reggel kevésbé vagyok kísérletező kedvemben.

Az elsőt a Chili és vanília blogon találtam, és le is ragadtam ennél. Pofon egyszerűnek tűnt, nem kellett a főzővízhez ecetet sem adni, mint ahogy sokan írják és lám sikerült. Igaz néha megrémültem, hogy a tojás fehérje kicsit szétfoszlik a vízben és felhabosodik, de aztán megnyugodtam, mikor 4 perc után mégis felbukkant épségben a többi része.

Annyit változtatnék így utólag még, hogy a spárgát előtte átforgatnám egy kis olívaolajon a serpenyőben, de legalábbis felmelegíteni célszerű, szerintem úgy finomabb.

Úgyhogy ne féljetek nekiállni, ha nekem sikerült nektek is fog!

DSCF6262

Hozzávalók 3 főre:

1 üveg fehér spárga vagy 1 csokor friss spárga

3 db tojás

3 nagy szelet szárított sonka

só, bors

Egy lábosban vizet forraltam. Mikor a víz enyhén gyöngyözve forrni kezdett, egy merőkanálba öntöttem az első feltört tojást és a vízbe helyeztem. 4 perc múlva pedig egy szűrőkanállal kiszedtem és a spárgák tetejére tettem, amiket előtte sonkába göngyöltem. Majd ugyanígy egymás után a másik két tojást is elkészítettem.

Ha friss spárga van kéznél, akkor kétféle módon szoktam készíteni, vagy vizet forralok és pár csepp citromlével és kiskanál nádcukorral ízesítve puhára főzöm őket pár perc alatt, vagy kevés olívaolajon serpenyőben megpirítom. Szerintem az utóbbi finomabb, de készítsétek, ahogy nektek szimpatikusabb.

Csak frissen és melegében élvezhető ez az étel.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!