Pálmafa Project

Petrezselyemes medvehagyma pestos spagetti

A pesto az egyik legjobb megoldás, ha olyan zöld ételt szeretnétek enni, amivel a tavaszi méregtelenítéshez is hozzájárultok és nem utolsó sorban még finom is.

DSCF6240Azért került a medvehagyma mellé a petrezselyem, mert azt a legtöbben kipiszkálják minden ételből ugyebár. A fokhagyma illatú és ízű medvehagyma mellett viszont esély nincs petrezselyem ízt is érzékelni még. Mindkettő kiváló vértisztító, a petrezselyem C-vitamintartalma pedig kiemelkedően magas, 100 mg-ban háromszor több található, mint a narancsban.

Volt otthon némi aszalt paradicsom, így azt is szeltem a kencébe, de ez elhagyható vagy helyette kockázhattok frisset a tésztára.

Nincs pesto mag nélkül, az én kedvencem a tökmag és a dió. Most az előbbit választottam, ha már tökmagolajos verziót kreáltam amúgy is.

Itt a tavasz, kirándulásra fel, irány a medvehagyma illatú erdő!

DSCF6250Hozzávalók 1 kis üveghez:

1 csokor medvehagyma

1 csokor petrezselyem

pár evőkanál tökmag

5 dkg aszalt paradicsom (elhagyható)

fél deci tökmagolaj

1 deci extra szűz olívaolaj

só, frissen őrölt bors

fél zacskó durum spagetti

Tetejére: 5 dkg parmezán vagy füstölt sajt

A tésztát a szokásos módon kifőztem. A tökmagot egy száraz serpenyőben megpirítottam. A medvehagymát és a petrezselymet felaprítottam és egy mély edénybe tettem. Hozzáöntöttem az olajakat, sóztam, borsoztam és krémesre turmixoltam.

Az aszalt paradicsomot kis darabokra vágtam. A pirított tökmagot egy mozsárban apró darabokra törtem és belekevertem őket a pestoba.

Mehet tésztára, pirítósra, hűtőben 1 hétig biztos eláll, a lényeg, hogy a teteje sose legyen száraz, pici olívaolaj álljon rajta.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!