A pite nem csak édes lehet, hanem sós is. Ráadásul most egy olyan ételről van szó, ami a nap bármely szakában vígan fogyasztható. Keverem, kavarom kisütöm kategóriájú fogás.
Nekem ebéd volt egy jó adag salátával, de másnap reggel vidáman elnyammogtam a maradékot, mert hidegen is finom. De vacsorára is bármikor megenném, hiszen nincs benne túl sok szénhidrát.
Egy szaftos pitéről van szó, a néhány kanál tökmagliszttől eltekintve javarészt túrót és tojást tartalmaz. Na meg persze brokkolit, de még sincs hangsúlyosan brokkoli íze. Szóval szerintem ez is jó megoldás, ha olyan valaki torkán szeretnétek brokkolit letolni, aki eddig nem szerette. De spenóttal is működne.
Azt elárulom, hogy medvehagymával szerettem volna készíteni, mindent bevásároltam hozzá a piacon. A medvehagymát kivéve. Aztán eszembe jutott, hogy van még maradék torma, így kicsit ” húsvétira” vettem a figurát és nem bántam meg. Nem lett csípős tőle, de nem muszáj bele, lehet a torma helyett hagymát, pórét, lilát, újhagymát beleszelni.
Húsvéti előételnek is el tudnám képzelni!
Hozzávalók egy 22 cm átmérőjű formához:
1 fej brokkoli
1 nagyobb méretű kápia paprika
fél kg félzsíros túró
egy hüvelykujjnyi reszelt torma
3 db L-es tojás
3 evőkanál tökmagliszt (zabkorpa, zabliszt is jó helyette)
10 dkg reszelt gouda sajt (füstölt is jó)
só
frissen őrölt bors
A brokkolit rózsáira szedtem, (nem baj ha a szárából is kerül az ételbe) és forrásban lévő vízbe tettem kb. 8 percre, ezután leszűrtem és hideg vízzel leöblítettem.
A paprikát felkockáztam, a tormát lereszeltem. A tojások sárgáját összekevertem a túróval, majd hozzászórtam a brokkolit, sóztam, alaposan megborsoztam és botmixerrel simára turmixoltam. Ezután belekevertem a tökmaglisztet, a paprikát, a tormát, reszelt sajtot, végül a kemény habbá vert tojásfehérjét.
180 fokra előmelegített sütőben, kivajazott, picit tökmagliszttel megszórt kapcsos tortaformában 1 óra alatt megsütöttem.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: