Pálmafa Project

Karfiolpörkölt kuszkusszal

Itt a bizonyíték, hogy a pörkölt akár hús nélkül is finom. Érdemes nyitni a karfiol felé, akkor is ha annyira nem szeretitek, hátha így majd fogjátok. Hiszen amiben paprika és hagyma van rossz nem lehet, ugyebár?

DSCF6189Ami még mellette szól, hogy 15-20 perc alatt elkészül az étel. Tudooom, nem kell mindig pár perces főzésekre törekedni, de hétközben nem igen van időm egy jó marhapörköltet órákig rotyogtatni a gázon. Már pedig most paprikás ízekre vágytam, így került a képbe a karfiol. Amit egyébként nyersen is lehet rágcsálni, a káposztafélék közül ebben van ugyanis a legtöbb C-vitamin.

Ez a pörkölt viszont laktató, de mégis könnyebben emészthető, mintha hússal készült volna, és a gyorsaság nem ment a minőség rovására.

Bátran próbáljátok ki, jó étvágyat!

DSCF6187Hozzávalók 2 főre:

1 fej karfiol

1 nagy fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

1 púpos teáskanál őrölt pirospaprika

só, bors

kókuszzsír v olaj

Körethez: 1 bögre kuszkusz vagy rizs

Tetejére: pár kanál tejföl

A karfiolt rózsáira szedtem, megmostam, a vöröshagymát apróra szeltem.

Egy lábosban kevés kókuszzsírt felforrósítottam és üvegesre pároltam a hagymát rajta, majd lehúztam a tűzről és hozzákevertem a pirospaprikát. Ezután beletettem a karfiolt is, visszatettem a tűzre, átkevertem kicsit, sóztam, borsoztam, felöntöttem kb. 1 deci vízzel, ekkor reszeltem bele a fokhagymát majd lefedve puhára főztem, kb. negyed óra alatt. Néha öntöttem alá még vizet, hogy sok szaftja legyen.

A kuszkuszt felöntöttem kétszer annyi forró vízzel, picit megsóztam, lefedtem és 5 percre magára hagytam, míg megpuhul, aztán tálalható is a karfiollal a tetején. Mehet rá még tejföl ízlés szerint.

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!