Itt a bizonyíték, hogy a pörkölt akár hús nélkül is finom. Érdemes nyitni a karfiol felé, akkor is ha annyira nem szeretitek, hátha így majd fogjátok. Hiszen amiben paprika és hagyma van rossz nem lehet, ugyebár?
Ami még mellette szól, hogy 15-20 perc alatt elkészül az étel. Tudooom, nem kell mindig pár perces főzésekre törekedni, de hétközben nem igen van időm egy jó marhapörköltet órákig rotyogtatni a gázon. Már pedig most paprikás ízekre vágytam, így került a képbe a karfiol. Amit egyébként nyersen is lehet rágcsálni, a káposztafélék közül ebben van ugyanis a legtöbb C-vitamin.
Ez a pörkölt viszont laktató, de mégis könnyebben emészthető, mintha hússal készült volna, és a gyorsaság nem ment a minőség rovására.
Bátran próbáljátok ki, jó étvágyat!
1 fej karfiol
1 nagy fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 púpos teáskanál őrölt pirospaprika
só, bors
kókuszzsír v olaj
Körethez: 1 bögre kuszkusz vagy rizs
Tetejére: pár kanál tejföl
A karfiolt rózsáira szedtem, megmostam, a vöröshagymát apróra szeltem.
Egy lábosban kevés kókuszzsírt felforrósítottam és üvegesre pároltam a hagymát rajta, majd lehúztam a tűzről és hozzákevertem a pirospaprikát. Ezután beletettem a karfiolt is, visszatettem a tűzre, átkevertem kicsit, sóztam, borsoztam, felöntöttem kb. 1 deci vízzel, ekkor reszeltem bele a fokhagymát majd lefedve puhára főztem, kb. negyed óra alatt. Néha öntöttem alá még vizet, hogy sok szaftja legyen.
A kuszkuszt felöntöttem kétszer annyi forró vízzel, picit megsóztam, lefedtem és 5 percre magára hagytam, míg megpuhul, aztán tálalható is a karfiollal a tetején. Mehet rá még tejföl ízlés szerint.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: