Pálmafa Project

Medvehagymás édesburgonya fasírt

Húsmentes étel ismét, de a húsrajongók se lapozzanak tovább, mert ez nekik is ízleni fog. Legalábbis én bizakodó vagyok. A gluténérzékenyeknek pedig szintén javasolt kipróbálásra, mivel hajdinaliszttel készült.

20150314_192159Mostanában nem nagyon tervezem meg előre, hogy mit főzök ugyanis kissé időhiányban szenvedek, ami nem panasz és jó is, meg nem is, viszont az agyam, vagy inkább a lelkem legtöbbször máshol tartózkodik, mint a testem…

Így a piacra is sokszor csak berongyolok és az első szembejövő zöldséget magammal vonszolom, hogy majd lesz valami belőle. Így voltam most a batátával vagy más néven az édesburgonyával is. A medvehagyma meg ugyebár alap, hogy szintén hozzám csapódik, így március derekán.

Olyan ételre volt szükségem, amit a másnapi utamra magammal vihetek és hidegen is finom, így esett a választás a fasírtra. És viszonylag hamar el is készült, hiszen az édesburgonya sokkal gyorsabban megpuhul, mint a hagyományos krumpli és a sütéséhez is csak néhány perc kellett.

A köretet Rátok bízom, én most nyers reszelt répát és céklát ettem  hozzá, tökmagolajos balzsamecetes öntettel, kevés szezámmaggal megszórva.

20150314_192224

Hozzávalók:

1 db édesburgonya (kb. 50-60 dkg)

15 dkg hajdinaliszt

1 db L-es tojás

6-8 szál medvehagyma

só, frissen őrölt bors

kókuszzsír v más olaj a sütéshez

Az édesburgonyát meghámoztam, felkockáztam és puhára főztem, majd egy krumplinyomóval összetörtem. Hozzáadtam a felvert tojást, a felaprított medvehagymát, sót, borsot. A lisztet apránként szórtam hozzá, amíg formázható, de lágy masszát kaptam.

Egy serpenyőben felforrósítottam két evőkanál kókuszzsírt és ebben sütöttem ki a a kb. 5 cm átmérőjű fasírtokat, majd papírtörlőre szedtem őket. Hidegen, melegen is finom!

Még több zöldségfasírtért klikk IDE!

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!