Avokádóban sült tojás

Egyszerűen nagyszerű. Ennyit jutott eszembe erről az ételről. Nem túl fantáziadús tudom, de akkor is ez illik ehhez a kényeztető villás reggelihez, mert csak tojás, bacon és avokádó kell  hozzá.

Meg só és bors. Ja, meg egy sütő és egy serpenyő. És kb. 20 perc türelem, míg elkészül és ebben a meló része is benne van. Ami gyakorlatilag nincs vele. Bárki nekiállhat bátran.

Az is, aki még nem evett avokádót. Nem szükséges hozzá a teljesen puha érett példány, sőt kimondottan jó, ha még csak kicsit lehet benyomni az oldalát, hiszen a sütőben neki is lesz ideje megpuhulni.

Friss zöldségek kerüljenek mellé a tányérra, illetve jóféle kenyér is mehet, de utóbbi nélkül is finom akár vacsorára is.

Hozzávalók fejenként:

fél avokádó

1 db tojás

2 szelet bacon

só, bors

Az avokádót félbe vágtam hosszában, kiszedtem a magját. A mélyedést egy evőkanállal tovább vájtam, hogy a tojás beleférjen, de csak annyira, hogy azért maradjon benne az avokádó húsából is és körben legyen pereme is. A kikapart belsejéből avokádókrém lett.

Az aljából levágtam egy kis darabot, hogy “talpa” legyen és megálljon a tepsiben. A mélyedésbe először a tojás sárgáját tettem bele, aztán öntöttem hozzá a fehérjét, mert különben túlfolyik, ha nagy a tojás.

Sóztam, borsoztam, és 200 fokra előmelegített sütőbe toltam, kb. negyed órára. Ez attól is függ ki mennyire szereti lágyan vagy keményebben a tojást. Ezután felkockáztam a bacont és egy száraz serpenyőben megpirítottam, majd mikor az avokádó elkészült a tetejére szórtam.

A recept forrása.

Címkék: , ,
Tovább a blogra »