Egyszerűen nagyszerű. Ennyit jutott eszembe erről az ételről. Nem túl fantáziadús tudom, de akkor is ez illik ehhez a kényeztető villás reggelihez, mert csak tojás, bacon és avokádó kell hozzá.
Az is, aki még nem evett avokádót. Nem szükséges hozzá a teljesen puha érett példány, sőt kimondottan jó, ha még csak kicsit lehet benyomni az oldalát, hiszen a sütőben neki is lesz ideje megpuhulni.
Friss zöldségek kerüljenek mellé a tányérra, illetve jóféle kenyér is mehet, de utóbbi nélkül is finom akár vacsorára is.
Hozzávalók fejenként:
fél avokádó
1 db tojás
2 szelet bacon
só, bors
Az avokádót félbe vágtam hosszában, kiszedtem a magját. A mélyedést egy evőkanállal tovább vájtam, hogy a tojás beleférjen, de csak annyira, hogy azért maradjon benne az avokádó húsából is és körben legyen pereme is. A kikapart belsejéből avokádókrém lett.
Az aljából levágtam egy kis darabot, hogy “talpa” legyen és megálljon a tepsiben. A mélyedésbe először a tojás sárgáját tettem bele, aztán öntöttem hozzá a fehérjét, mert különben túlfolyik, ha nagy a tojás.
Sóztam, borsoztam, és 200 fokra előmelegített sütőbe toltam, kb. negyed órára. Ez attól is függ ki mennyire szereti lágyan vagy keményebben a tojást. Ezután felkockáztam a bacont és egy száraz serpenyőben megpirítottam, majd mikor az avokádó elkészült a tetejére szórtam.