Semmi bonyolultra nem kell gondolni, és a hozzávalókat is könnyedén be lehet szerezni az első nagyobb hiper-szuperben, némi csalás azért megengedett, de az ízei ezt nem fogják bánni, ígérem.
Az icipici csalást én ott követtem el, hogy nem agyaltam rajta hol szerezzek be rizsbort vagy rizsecetet és helyette simán a kéznél lévő almaecetet öntöttem a mártásba.
Mellé párolt rizs passzol, én másnap egymagában ettem, úgy még viszonylag kalóriaszegény is, viszont laktató.
Ha valami különleges pikáns, de egyszerűen elkészíthető eledellel szeretnétek meglepni a nagyérdeműt, akkor ez a Ti ételetek!
2 egész csirkemell filé
1 nagy fej brokkoli
1 db nagyobb méretű piros húsú paprika
4 gerezd fokhagyma
1 deci szójaszósz
1,5 deci víz
2 evőkanál almaecet
1 evőkanál friss reszelt gyömbér
1-2 evőkanál méz
1 evőkanál étkezési keményítő
1 teáskanál chilipehely(elhagyható)
Tetejére: pár kanál szezámmag (elhagyható)
A brokkolit rózsáira szedtem, majd 5 percre forrásban lévő vízbe dobtam őket, ezután kiszedtem és hideg vízzel leöblítettem, majd hideg vízben állni hagytam. Ez azért kell, hogy ne barnuljon meg és roppanós maradjon.
A csirkemellet felkockáztam és 1 evőkanál kókuszzsíron megpirítottam, pici sóval és borssal. Nem szabad nagyon megsózni, mert a szójaszósz sós. Amíg a csirke pirult egy edényben összekevertem a szójaszószt, a vizet, a gyömbért, a fokhagymát, a mézet, az étkezési keményítőt és a chilit. A paprikát pedig apró kockákra vágtam.
Mikor a csirke megpuhult és kicsit meg is pirult a külseje, hozzáadtam a brokkolit, a paprikát és ráöntöttem a szójaszószos keveréket. Megvártam, míg felforr és sűrűsödni kezd, kb. még 5 percig hagytam rotyogni az egészet, majd elzártam alatt a gázt. Tálalás előtt megszórtam szezámmaggal.