Zöldségfasírtot enni jó! Frissen belül puha, kívül ropogós, húsevőknek is laktató, beletekerhető tortillába, pitába, de szendvicsbe is. Megfejelve tzatzikivel, vagy bármilyen más szósszal és salátával kiegészítve főételnek is pompás.
Ez az étel is megcáfolja azt a tévhitet, hogy hús nélkül nem lehet jól lakni, egyetek meg ebből 3 darabot egy adag salátával és egész délután nem lesztek éhesek az tuti! Jó étvágyat!
fél kg sárgaborsó
1 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
2 L-es tojás
4-5 evőkanál graham liszt
1-1 teáskanál őrölt koriander, római kömény, gyömbér, kurkuma, chilipor
só
kókuszzsír a sütéshez
Mártogatós: kapros-fokhagymás joghurt vagy uborkasaláta, de chiliszósz is illik mellé
A sárgaborsót egy napra vízbe áztattam. Sütés előtt leszűrtem róla a vizet és egy botmixerrel nekiestem, pár perc alatt összeturmixoltam, de még kissé darabos maradt, ami nem baj, sőt. Ezután befűszereztem, belereszeltem a fokhagymákat és a vöröshagymát, belekevertem a felvert tojásokat, és a lisztet. Lágy, de már formázható massza lett a végeredmény.
Egy serpenyőben felforrósítottam a kókuszzsírt kb. kisujjnyi magasságig és 5-6 centi átmérőjű korongokat formáztam és oldalanként pár perc alatt aranybarnára sütöttem őket.
Frissen melegen az igazi, valamilyen szósszal és salátával tálalva.