Kell ennél jobb reggeli? Nem a hagyományos vékony tésztás palacsinták ugyan, viszont az almának köszönhetően puhák, a hátsónk sincs nagy veszélyben, mert nyírfacukor édesíti őket, rostban gazdagok a hajdinalisztnek köszönhetően és a tejallergiásoknak sem kell aggódni, mert kókusztej van benne.
Hogy mivel egyétek? Kézzel, egymagában. Vagy késsel villával. Pakoljátok egymásra őket, közte a kedvenc tölteléketekkel, lekvárral, gyümölccsel, joghurttal, túróval, mesés.
Én először megcsorgattam pici narancslével és mézzel.
De simán elbírja a joghurtot és a házi fekete ribizli lekvárt is! Nem lehet nem szeretni őket, ráadásul szuper energialöket nap kezdéshez, de persze egy leves után is könnyedén lecsúszhat.
1 db közepes méretű alma
5 csapott evőkanál hajdinaliszt
1 deci kókusztej
1 db L-es tojás
1 evőkanál nyírfacukor
csipet só
fél mokkáskanál őrölt fahéj
kókuszzsír a sütéshez
Tetejére: narancslé, méz, joghurt vagy lekvár ízlés szerint
Az almát lereszeltem, hozzáütöttem a tojást, elkevertem, majd beleszórtam a lisztet, cukrot, csipet sót, simára kevertem, majd hozzáöntöttem a kókusztejet is. Sűrű, de még folyós masszának kell lennie.
A serpenyőben egy evőkanál kókuszzsírt felforrősítottam, majd fél merőkanálnyi palacsintatésztát öntöttem bele. Mindkét oldalát 2-3 perc alatt arany barnára sütöttem, majd papírtörlőre szedtem.
Kommentek