A currys kókusztejes ételeket minden héten meg tudnám enni. Ez a fűszer a kókusztejjel karöltve a legtöbb zöldséget és még a húst is képes elvarázsolni és az egyik legegyszerűbb verzió, ha a hagyományostól eltérő, kicsit pikánsabb ízekre vágytok.
A szárzeller nem kötelező bele, de nekem volt itthon maradék és jót tett a raguval még egy rostos hozzávaló, ami nem édes, a kókusztejjel és az ananásszal ellentétben.
Köretnek a párolt rizs tökéletes, én a kuszkuszt jobban szeretem, hamarabb elkészül, de amúgy meg vacsorára köret nélkül ettem úgy kalóraiaszegényebb, de mégis laktató. Érdemes kipróbálni!
Hozzávalók 4 főre:
1 egész csirkemell filé felkockázva
5 deci kókusztej
1 ananász felkockázva
pár darab zellerszár
1 db vöröshagyma
1 mokkáskanál madras currypor
1 csipet chilipor
1 fél mokkáskanál kurkuma
só, bors
kókuszzsír
Köretnek 1 bögre rizs vagy kuszkusz
A vöröshagymát apróra vágtam, egy serpenyőben felolvasztottam a kókuszzsírt és azon üvegesre pároltam, ezután ment hozzá a csirkemell. Fehéredésig pirítottam, majd sóztam, borsoztam, megszórtam chilivel, kurkumával és a curryporral és lefedve puhulni hagytam kb. 20 percig.
Ezalatt az ananászt és a szárzellert is kis darabokra vágtam. A hús felöntöttem a kókusztejjel és hozzáadtam a zellert és az ananászt, megvártam, míg a leve kicsit besűrűsödik és elzártam alatt a gázt.
A kuszkuszt kétszer annyi forró vízzel leforráztam, megsóztam és 5 percig állni hagytam lefedve, míg átpuhul.