Ezzel az étellel nagyon nem lehet mellényúlni, ki ne szeretné a sajtot, a csirkét és a vékonyra szeletelt jól megpirult bacont egy tányéron látni? Pláne, hogy tortára hajaz, egy szál gyertyával és még némi zöldséggel felcicomázva még szülinapi tortának is elmenne, ha az ünnepelt nem szereti az édeset.
Ő új tagja lett a repertoárnak, Anyukám egyenesen a szomszéd kezéből kapta ki a receptet, miután az elmesélte neki, ezért bizony ölre mennek a kedves vendégek. Nincs benne semmi zsákbamacska, a látszat ellenére az elkészítése is egyszerű csak egy jénai kell hozzá és mehet is bele a rakomány, aztán irány a sütő.
Kiadós étel, friss zöld saláta passzol mellé vagy egy jó téli vitaminsaláta.
Hozzávalók:
4 db csirkemell
1/2 bacon szalonna
6 db tojás
30 dkg sajt
só, bors
liszt (nem baj, ha teljes kiőrlésű)
A bacon szeletekkel kibéleljük a jénai alját és körben az oldalait is.
A csirkemellet ujjnyi csíkokra vágjuk. Besózzuk, borsozzuk, beleforgatjuk a lisztbe, majd a felvert tojásba. Jó szorosan a baconre pakoljuk egy rétegben. Megszórjuk a sajt felével, majd befedjük még egy réteg hússal amire rászórjuk a sajt másik felét.
Végül befedjük a maradék baconnel. Előmelegített sütőben addig sütjük míg a szalonna is megpirul a tetején. Kiborítás előtt fél órát pihentetni kell. Ezután egy tányért teszünk a jénai tetejére és arra ráfordítjuk.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: