Pálmafa Project

Indítsd a napod szuper finom, tápláló reggelivel!

Amilyen a reggelid olyan lesz a napod is! Jelen esetben édes, energiában és vitaminban gazdag, valamint ragyogó színekben pompázik és mosolyogni fogtok garantáltan miközben elnyammogjátok, mert olyan finom.

Igeeeen, tudom mániám a reggeli, de akkor is az a nap legjobb étkezése számomra és nem csak hétvégén. Jöhetnek a sokszor hallott kifogások, korán kelek, nincs időm reggelizni, blablabla. De van, ha csinálsz magadnak időt, ehhez kb. 10 percet és abban már az elfogyasztása is szinte benne van, de előző este is megfőzhető és vígan el van a hűtőben reggelig, bár szerintem ez frissen, melegen az igazi. Pláne hűvös hajnalokon. Variáljátok a gyümölcsöket, magokat, kedvetekre, ez a verzió nekem nagyon ízlett.

20141101_073201 (1)Regéltem én már a zabkorpás tejbepapiról és a zabpelyhes reggeli csemegékről is, ebben a zabkásában van előbbi és utóbbi hozzávalóból egyaránt, de nem muszáj keverni a kettőt. Én azért szeretem a zabpehely mellé a zabkorpát is keverni, mert úgy krémesebb lesz. Elég sűrűre csináltam most, ha hígabbra szeretnétek akkor picivel kevesebbet szórjatok bele.

gránátalma fogyasztásáért is kampányoltam már itt, kiemelkedően magas az antioxidáns tartalma, a rákmegelőzésben nagyon komoly szerepe van, csökkenti a vér sűrűségét, és baktériumölő hatása is közismert. Igazi C-vitamin bomba, emellett pedig nagyon finom édesek a ropogós magok, a megpucolásától sem kell megijedni. Higgyétek el a piros pöttyök remekül mutatnak a fehér falon… Neeem, tényleg elkerülhető ez, csak egy mély edény kell hozzá.

A gyömbér is szerepet kapott ebben a reggeli csemegében, elég egy pici darab frissen reszelve, enyhén csípős ízétől biztos kipattanak a szemeitek, ráadásul a vírusokat, bacikat is jó eséllyel távol tartja. A szezámmag az egyik legjobb kálciumforrás, a lenmag a koleszterinszint csökkentésében segít illetve emésztési problémák esetén is remek.

Édesíthetitek mézzel, de akár az aszalt gyümölcsdarabok is elegendőek lehetnek erre a célra. Ki lehet egészíteni más gyümölcsökkel, nekem most mandarin volt itthon, így ment bele pár gerezd.

Na, befejeztem a rizsázást, tessék enni reggelit hát!

20141101_073211Hozzávalók 1 adaghoz:

fél gránátalma

1 darab mandarin

2 deci kókusztej (Cocomas kókuszkrém)

2 evőkanál zabpehely

2 evőkanál zabkorpa

1 teáskanál darált lenmag

méz v nádcukor v nyírfacukor ízlés szerint 1-2 teáskanál

1 mokkáskanál reszelt gyömbér

néhány szem aszalt vörösáfonya

1 teáskanál szezámmag vagy pár szem mandula, dió stb.

A kókusztejet felforrósítottam egy lábosban, beleszórtam a zabkorpát és a zabpelyhet, megszórtam pici nyírfacukorral, folyamatosan keverve vártam 1-2 percet míg besűrűsödik, majd el is zártam a gázt alatta és lefedve állni hagytam. Ezalatt félbe vágtam egy gránátalmát és az egyik felét fejjel lefelé fordítva egy mély tálba facsartam így a magok kipotyogtak. Ami nem jött ki annak meg segítettem, óvatosan kifordítottam a héját és a maradék szemeket könnyedén kikapartam egy kanállal. Belekevertem őket a levével együtt a zabkásába, belereszeltem a gyömbért, pár csepp mézzel megcsorgattam, szórtam bele aszalt áfonyát, szezámmagot és lenmagot.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!