Az jutott eszembe, hogy most már van annyi recept a blogon, hogy minden hétvégéhez közeledve készítek egy menüajánlót abban bízva, hogy segítséget nyújtok Nektek, ha éppen egy nagy kérdőjel rajzolódna ki a homlokotokra, hogy mit is főzzek hétvégén?
Nem aprózom el, akkor már nem csak ebéd, hanem reggeli és vacsora is lesz benne. Próbálok szezonális hozzávalókat összeválogatni, így epres desszerteket most ne várjatok, de ígérem sütőtök terén is megkísérelem visszafogni magam, hogy ne az folyjon a csapból a reggelitől a vacsoráig… Egy a lényeg, hogy ahelyett, hogy gyors étterembe vágódtok be, inkább dobjatok össze valami finomat Ti és találjatok akár csak 1-1 kedvetekre való kaját a sorban! Úgyhogy klikk a képekre és máris megtaláljátok a recepteket!
Na kezdjük a reggelivel, mert anélkül én morcos leszek… Mivel elstartolt a fekete retek szezon és vele együtt dübörög az ősz, ideje felturbózni az immunrendszert ezzel a C-vitamin bombával. Íme egy kence a reggeli pirítósra:
Hétvégi ebéd jó esetben nincs leves nélkül, jöhet a gyerekkori kedvenc paradicsomleves pici chilivel felturbózva. Én a tésztát néha kihagyom belőle, helyette lehet sajt is akár a tetejére:
Főételnek süssünk cukkinis pitét, jelen esetben tonhallal, de ha valaki a szárazföldi állatokért rajong, akkor mehet bele sonka, csirkemell stb.
Kell egy desszert. Muszáj. Anélkül nincs szombat és vasárnap. Mit szóltok egy madártejhez?
Ilyen ebéd után már a csak szuszogás marad estig, nincs vacsora, torna van! Na jó nem. Egy saláta belefér, mert gyümölcs még nem volt. Legyen körtés, sajttal és aszalt áfonyával. Az egyik kedvencem.
Jó hétvégét, jó étvágyat!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: