Pálmafa Project

Ha nem szereted a zöldbabfőzeléket - Pirított vajbab földimogyoróval

A hét kérdése, miért mondjuk a zöldbabfőzelékre, hogy zöld, ha egyszer sárga vajbabból készül legtöbbször? A zöldbab meg ződ színű… igazából számomra mindegy, ugyanis nem szeretem a zöldbab főzeléket sem a vajbab főzeléket. Ha nagyon éhes lennék és nem lenne más csak ez, akkor nagy duzzogva megenném, de hogy meg is főzzem?? Pedig én nem vagyok válogatós, de bocsi, ilyen recept itt nem lesz. Kivéve, ha valaki küld nekem egy hiper szuper finom receptet, ami eltér a hagyományos főzeléktől és azt tudom mondani rá, hogy igen, tényleg ízlik. Nyitott vagyok, úgyhogy hajrá! 🙂

DSCF4312Múlt héten úgy döntöttem, hogy jön velem haza egy fél kg bab a piacról, és kísérletezek egy kicsit. Úgyhogy Kína partjai felé vettem az irányt, elő a szójaszósszal a mogyoróval és a chilivel. Akár rizstészta is mehetett volna alá, plusz egyéb zöldségek, hm, na majd legközelebb. Ez most egy jó kis köret lett, vagy könnyed vacsorának is pont jó, de főtt rizs is tartalmasabbá teheti, a lényeg, hogy nem érzem benne azt a tipikus zöldbab ízt, aminek köszönhetően a főzelék nem a barátom. Egyenlőre… Szerintem vagyunk így egy páran, de sebaj,ez egy jó alternatíva, hogy a zöld vagy vaj vagy ceruzababok se legyenek hanyagolva.

DSCF4308

Hozzávalók 2 adaghoz:

30 dkg vajbab

1 marék földimogyoró

fél csokor petrezselyem

2 db újhagyma

só, bors

1 csipet chilipor

1 csipet currypor

olívaolaj

1-2 teáskanál szójaszósz

pár csepp citromlé

A babot megmostam, lecsöpögtettem, a végeit levágtam, a petrezselymet, felaprítottam, a hagymát felkarikáztam. Egy száraz serpenyőben pár perc alatt megpirítottam a mogyorót. Majd félretettem és kevés olívaolajon megpároltam a babot, sóztam, borsoztam, megszórtam egy csipet chiliporral és a curryporral, és mikor már majdnem puha volt, ráöntöttem kb. egy teáskanál szójaszószt, átforgattam pirítottam még pár percig és le is húztam a gázról. Mehet a tálalóedénybe, rászórtam a mogyorót, a petrezselymet és a hagymát. Facsartam rá pár csepp citromlevet és már kész is. Melegen, langyosan az igazi.

Itt pedig a tavalyi két receptet olvashatjátok, a kukoricás zöldbab salátát és egy füstölt sajtos rakott verziót!

 

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!