Pár perc alatt összedobható, igaz nem árt, ha áll egy kicsit a hűtőben, hogy összeérjenek az ízek, de nem tragédia ha azon nyomban olívaolajon megsütött pirítósra kerül, pár szelet sajt társaságában, ahogy én tettem ma reggel. Az aligátor körte, vagy ismertebb nevén avokádó semleges íze, nagyon jól kombinálható akár csípős, akár édes, akár savanykás hozzávalókkal. Jelen esetben mindegyik megtalálható salsánkban. Az avokádót általában betonkemény állapotában árulják a boltban, így rá kell számolni pár napot, míg a pulton megpuhul. A folyamat felgyorsítható, ha egy banánnal karöltve egy papírzacskóba tesszük. Mivel nem krém lesz belőle, nem kell, hogy teljesen lágy legyen, elég ha már egy kicsit be lehet nyomni az oldalát, mert akkor szépen szeletelhető lesz.
Szép, finom, pikáns, reggelizni jóóó!
1 db érett puha avokádó
4 db kisebb méretű őszibarack
fél csokor petrezselyem
2 kis gerezd fokhagyma
fél lime leve
fél mokkáskanál tört chilipaprika
pici méz
só, frissen őrölt bors
olívaolaj
A avokádó héját lehúztam, majd apróra kockáztam, a petrezselymet felaprítottam. Az őszibarackok héját nem húztam le, egyáltalán nem lesz zavaró az ételben, ha az is apróra van vágva az avokádóhoz hasonlóan. Mindent egy kisebb tálba tettem, hozzáreszeltem a fokhagymát, rácsavartam a lime levét, meglocsoltam egy pici olívaolajjal és mézzel, majd sóztam, borsoztam, megszórtam a tört chilivel. Jó tesz neki ha áll egy fél órát a hűtőben.