Pálmafa Project

Nyers leves - Görögdinnye-Paradicsom-Fetasajt

Hűvösebb napok után ismét itt a kánikula és egy nyers vitaminbomba leves Nektek sok szeretettel. Bár rengeteg vizet iszom, de valljuk be őszintén azért az néha uncsi, ilyenkor pedig remek megoldás egy ilyen frissítő leves, ami még az éhséget is elveszi egy időre, vagy remek nyári előétel is lehet.

DSCF3555Ha nyerő nyári ízpárosokat kellene felsorolnom, a feta-görögdinnye kombináció tuti benne lenne. Rákattantam, próbáljátok ki mert azt mondtam a kedvemért lécci lécci. Csak simán felkockázva a hideg dinnye a sós fetával és máris felfrissültök a kánikulában. Ha még egyet akartok csavarni rajta akkor jöhet egy kis menta is hozzá, aztán ha még tartalmasabb ételre vágytok akkor itt ez a leveske. A paradicsom furcsának tűnhet, nálam is kiverte a biztosítékot hajdanán, még kevésbé nyitott koromban. Most végre kipróbáltam és még biztosan sokszor kerül a tányéromba, mert imádtam. Aki bátor szelhet hozzá pici lila hagymát is, én ezt most kihagytam, de úgyis nagyon finom amúgy.

DSCF3557

Hozzávalók adagonként:

1 marék felkockázott görögdinnye

1 darab közepes méretű paradicsom

pár darab mentalevél

fetasajt

néhány szem fekete olívabogyó

olívaolaj

csipet só

víz

1 mokkáskanál balzsamecet

pár csepp citromlé

A dinnyét, a paradicsomot apró darabokra vágtam, turmixba tettem, meglocsoltam citromlével, kb. 1 evőkanál olívaolajjal, pici balzsamecettel, megszórtam egy csipet himalája sóval, a felaprított mentalevelekkel és öntöttem rá annyi vizet, hogy félig ellepje. Aztán ha sűrű lenne még lehet hígítani. Összeturmixoltam, tányérba öntöttem, morzsoltam rá fetát, félbevágott olívabogyóval még megkoronáztam, aztán nagyon bekanalaztam. Ha nem lennének hidegek a hozzávalók, akkor tálalás előtt kerüljön hűtőbe egy fél órára.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!