Jamie nevével bármilyen ételt el lehet adni szinte, lehet utálni, kritizálni, én bírom a csávót, de legfőképp a stílusát ahogyan főz. Abszolút kedvenceim a rengeteg zöldséggel, kreatívan, de pikk pakk kreált ételek, ahol a gyorsaság még sem megy a minőség rovására, mert eddig akármilyen receptet próbáltam tőle, a végeredmény csodás ízű lett. Na jó, volt egy kivétel, az őszibarackos mozzarellás ruccola saláta….de az nem Jamie gyerek hibája, hogy sajnos a ruccola kisasszonnyal nem sikerült semmilyen ízkombinációban barátságot kötnöm, de legalább adtam neki esélyt. Viszont tény, hogy az őszibarack, mozzarellával és némi sonkával isteni.
Ebben az ételben sem csalódtunk a hétvégén, ideális vendégváró halimádóknak, akkor ha sok a program és nem szeretnénk órákat a konyhában tölteni egy melósabb fogás elkészítésével.
Ami a hozzávalókat illeti rugalmasan variálhatók, szakácsunk szárszellert reszelt bele, én gumósat. A kettőnek semmi köze egymáshoz, viszont a gumós zeller is jól passzol a halhoz és az volt kéznél, illetve került bele fehérrépa is, a paradicsomot viszont kihagytam.
Két féle halas pite receptje is van amúgy, az egyik ez a gyors verzió, a másikhoz pedig a zöldségeket előtte serpenyőben olajon megpárolja majd tejszínnel felönti, aztán megy az egész a sütőbe. Én is használtam tejszínt, viszont a krumplipürébe tettem, hogy krémesebb legyen. Így is, úgy is nagyon finom lesz.
Hozzávalók:
70 dkg tőkehal
15 dkg cheddar sajt
1 kg krumpli
3 szál újhagyma
2 db sárgarépa
2 db fehérrépa
1 kis fej gumós zeller
2 marék spenót
só, bors
friss kakukkfű, rozmaring, szerecsendió
citromlé
1 evőkanálvaj
1,5 deci tejszín (tej is lehet)
olívaolaj
A krumplikat feltettem sós vízben főni, hámozva és darabolva. A sütőt előmelegítettem 200 fokra.
A hagymát felaprítottam, a répákat, zellert, sajtot lereszeltem és mindent a sütőedénybe tettem. A halat szintén apró darabokra vágtam, ezt is a tálba tettem a zöldségekhez, a tetejére halmoztam a széttépkedett spenótleveleket, sóztam, borsoztam, megszórtam friss kakukkfűvel és rozmaringgal, rálocsoltam kb. fél citrom levét, kevés olívaolajat és az egészet kézzel alaposan összeforgattam.
Mikor a krumpli megpuhult, leszűrtem, krumplinyomóval összetörtem, adtam hozzá vajat, tejszínt, reszeltem bele szerecsendiót és krémesre kevertem, majd a halas, zöldséges keverék tetején egyenletesen eloszlattam és kb. 40 percig sütöttem, míg a teteje elkezdett pirulni.
Forrás: https://www.youtube.com/watch?v=LR1zxUTgtPU , https://www.youtube.com/watch?v=n0pNAjgLRcM
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: