Az történt, hogy elfelejtettem tejet venni, na most anélkül tejes kávét inni pontosabban kávés tejet ahogy én iszom, elég nehézkes… Viszont mindig hegyekben áll nálam a natúr zabpehely, mert ez valahogy hozzátartozik a biztonságérzetemhez, így mindig veszek, nehogy bármikor az éhenhalás veszélye fenyegessen…nem vagyok százas tudom, de vállalom…Amúgy meg a zabpehelyből készült “tejet” amúgy is szándékomban állt kipróbálni, úgyhogy most vagy soha alapon már kapcsoltam is be a vízforralót.
Nem egy bonyolúlt hadművelet az elkészítése, le kell forrázni a zabpelyhet vagy edényben összemelegíteni a vizet a zabpehellyel majd turmixolni és utána még lehet javítani az sűrűségén tetszés szerint. Hogy miért jó? Mert laktózérzékenyek is fogyaszthatják, bátran lehet használni főzelékekhez, mártásokhoz. De őszinte leszek kíméletlenül, ízében meg sem közelíti a tejet, tehát egymagában fogyasztva a se íze, se bűze kategória viszont pici mézzel vagy fahéjjal, kakaóval, már lehet vele apró csodákat művelni, de pont ez a szép ebben, hogy ki lehet kísérletezni vele a saját ízlésünknek megfelelőt.
Hozzávalók:
2 dl zabpehely
1 l víz
A zabpelyhet leforráztam 5 dl vízzel, majd állni hagytam míg megszívta magát. Ezután egy botmixerrel leturmixoltam, ismét öntöttem rá 5 dl forró vízet, majd megvártam míg kicsit kihűl és leszűrtem. A szűrőben maradt pépet fel lehet használni zabkásának vagy belekeverni joghurtba, gyümölccsel, reggelire tökéletes, így semmi nem veszik kárba.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: