Baileys házilag – Kellemes Húsvétot Mindenkinek!

Még nem késő nekiállni, ha van otthon pár korty whiskey vagy rum, akkor 5 perc alatt összeállítható a pasik által csak körömlakknak nevezett itóka. Körömlakk ide vagy oda, finom. Ennyi. És így még óccóbb is, mintha a boltban vennénk, bár tény és való, hogy azok is isteniek. Csajos összejövetelek alkalmával a barátnőmmel elegáns whiskeys pohár helyett gyalázatos módon bögréből isszuk. Dee , hogy megvédjem jó hírünket, elárulom, hogy csak ujjnyi mennyiség a baileys benne, a többi pedig tejecske..bizony…lehet, hogy ez furcsa, de hetente évente kétszer ennyi jár nekünk egy-egy görbe este alkalmával.

Régen egy olyan recept alapján csináltam amiben mogyorós cappuccino por került a rum mellé, az is bomba jó, szóval lehet variálni, de ezúttal nescafét használtam étkakaóporral, hogy csokis ízt is kapjon és természetesen alakbarát nyírfacukorral lett édesítve.

Hozzávalók:

2 dl whiskey vagy rum

3 dl habtejszín

1 púpos evőkanál nescafe

1 evőkanál étkakaópor

1 késhegynyi vaníliapor v vaníliarúd kikapart belseje

2 tojássárgája

3-4 evőkanál nyírfacukor

A nescafet és a kakaóport kevés forró vízzel elkevertem. Az összes többi hozzávalót egy shakerbe öntöttem és jól összeráztam, majd mikor a kávé langyosra hűlt, azt is a többihez öntöttem és pár perc alatt alaposan összemixeltem. Jól behűtve és előtte felrázva fogyasztandó.

Címkék:
Tovább a blogra »