Ismét egy szuper finom gyors étel, ami jó szolgálatot tett a tavaszi nagy takarításban két ablak megpucolása között… A legnagyobb felfordulásban sem vagyok hajlandó csak úgy kutyafuttában elnyammogni valami maradékot, de túl sok időt sem szerettem volna most a főzésre szánni. Ezért is szeretem az olasz tésztákat, mert alig pár könnyen beszerezhető alapanyagból, bitang jó ízek kovácsolódnak össze. 10 perc míg a tészta megfő, a szószhoz még 5 perc sem kell, a citromlé lúgosít és kiváló C-vitamin forrás, a petrezselyem vértisztító szerepben tündököl, a fokhagyma meg elbánik a baktériumokkal és láám a takarításból egyből tavaszi tisztítókúra lett.
A receptért pedig köszönet David Rocconak!
fél zacskó spagetti
1 nagy citrom leve
1 duci gerezd fokhagyma
fél csokor petrezselyem
kb. 3 evőkanál extra szűz olívaolaj
só, bors
Tetejére: reszelt parmezán vagy hasonló kemény sajt
A tésztát lobogó sós vízben megfőztem. A citrom levét egy kis tálba facsartam, hozzáöntöttem az olívaolajat és simára kevertem. A fokhagymát lereszeltem és szintén belekevertem az öntetbe. A petrezselymet felaprítottam, a tésztát leszűrtem, ment hozzá az öntet, majd megszórtam petrezselyemmel és alaposan összekevertem.