Pálmafa Project

Éhségűző nagyon kókuszos golyó 5 perc alatt

Olyan rég volt már kókuszos recept… Jól van na, muszáj volt felhasználni a babos rizs után megmaradt kókusztejet. Ilyenkor egyébként a tejes kávémba is szoktam önteni belőle, de nagyon finom akár banánnal leturmixolva és a héten a zabkásám is ebből készült reggelire és nem tehéntejből, eszméletlen krémes állagot ad neki.

DSCF2840

A Raffaellot szinte mindenki szereti, ez az édesség pedig arra hajaz, igaz nem az volt a célom most, hogy olyan legyen, hanem valami édeset szerettem volna ha lehet gyorsan, de főleg azonnal. A türelem szót ilyenkor szabadságra megy, mert tudja, hogy nálam esélye nincs ez esetben… Ezért mandula nincs benne, de ha van kéznél bátran lehet a közepébe tenni egyet.
Raffellot készítettem már korábban a biztos többek által ismert tejporos recepttel, az egyik alkalommal annyira jól sikerült, ha valakit fejbe találtak volna vele tuti k.o. a végeredmény…

Ez a kókuszgolyó a ricotta miatt kellően krémes és puha, de szó sincs gejl édességről, mégis eltelít és csökkenti az édesség utáni vágyat egy darab elfogyasztása is.  Az eredeti receptben ricotta nincs, szóval laktózérzékenyek is elkészíthetik természetesen kókuszzsírral és nem vajjal. Az arányok rugalmasak, a lényeg, hogy formázható legyen a massza. És az elkészítése közben ne fogyasszuk el a felét ha lehet, mint nekem sikerült majdnem…

DSCF2838

Hozzávalók kb. 10 darabhoz:

25 dkg ricotta

2 bögre kókuszreszelék

4 evőkanál kókusztej

4 evőkanál olvasztott vaj vagy kókuszzsír

4 evőkanál méz

csipet fahéj

vaníliarúd kikapart belseje vagy vaníliapor

pár kanál kókuszreszelék hempergetni

A kókuszreszeléket ledaráltam, nem szükséges teljesen por állagúra, de így jobban összeáll utána. Egy tálba öntöttem, belekerült a többi hozzávaló is és kézzel összedolgoztam az egészet. Diónyi nagyságú vagy talán picit nagyobb gombócokat formáztam belőle. Azonnal is elmajszolható, de jó tesz neki ha áll egy órát a hűtőben.

DSCF2839

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!