Pálmafa Project

Ajváros gombás spagetti

Oly rég volt már tészta. Ez pedig az egyik legegyszerűbb és leggyorsabb verzió. Ráadásul mostanában divatos minél kevesebb hozzávalóból főzni, amit én nem igazán szoktam számolgatni, de ehhez az ételhez a tésztával együtt is csak 5 tétel szükséges szóval praktikus is lehet. Az ötletet a hűtőben lapuló fél üveg ajvár adta, mivel elég régen felbontottam már és imádom, sokszor a pirítósra és lassan már a hajamra is ezt kenem, de nem győztem már enni. Nagyon nem szerettem volna viszont, ha a kárba vész. Házi a kis drága ugyanis és egy határ menti kis faluból Kopácsról érkezik hozzám időnként egy-egy “szállítmány” és ha valaki nem találkozott volna még vele, ez egy arrafelé népszerű, paprikás, paradicsomos és padlizsános krém. Ahány ház annyiféleképpen készítik, valahol padlizsánt nem is tesznek bele ha jól tudom. Az enyémben viszont minden van, fokhagymás is, enyhén csípős is, ezért túl sok plusz fűszerezést nem is kívánt ételünk. Boltban is lehet már jó minőségű ajvárt kapni, akik nyitott az új ízekre próbálja ki, nem nagyon találkoztam még olyannal aki ne szerette volna…

Gomba helyett készülhet hússal is, vagy mindkettővel, tészta helyett rizs is tökéletes mellé, alá, fölé…

DSCF2742

Hozzávalók 4 főre:

fél kg csiperkegomba

1 db vöröshagyma

2 deci főzőtejszín

2 deci ajvár

1 zacskó spagetti

só, bors

olívaolaj

Amíg a tészta főtt, a hagymát felkockáztam és a serpenyőben felhevített olajon üvegesre pároltam. Ezután hozzákerült az apróra vágott gomba, sóztam, borsoztam, megvártam míg összeesik és elfő a leve. Ekkor beleöntöttem a tejszínt, megvártam míg ismét forrni kezd aztán el is zártam a gázt alatta. Jó étvágyat!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!