Pálmafa Project

Diós csicsókafasírt

Sokféle zöldségből csináltam már fasírtot, cukkinibőlkáposztából, céklából, sárgarépából, mindegyiket nagyon szeretem. Viszont miután elkészült a héten a csicsókás verzió, jelentem, ő nyert és a kedvencem lett. A csicsókáról már meséltem, szerintem szuper zöldség, nyersen, sütve, főzve bárhogy, nem is ragoznám, nehogy megunjátok. A nagy húsimádókat nehéz rávenni, hogy néha a villájukra biggyesszenek ilyesmit és ne csak nézegessék, hanem meg is egyék, de ha azt mondom, hogy ennek a fasírtnak olyan az íze kicsit, mintha hús is lenne benne, akkor talán meggyőzhetőek ők is. Nem tudom megmondani, hogy mitől éreztem így, de ha nem tudtam volna mit eszek és csukott szemmel kóstoltam volna, lehet betippeltem volna a hozzávalók közé valami húsos cuccot is. Lehet serpenyőben olajban sütni, én inkább betoltam a sütőbe, mert kényelmesebb, kevesebb olaj kell hozzá és nincs olaj szag.

Mellé pedig jöhet bármi, krumplipüré vagy saláta, magában joghurtos öntettel, sőt én dijoni mustárt is kentem rá vékonyan, egy a lényeg, próbáljátok ki!:)

DSCF2730

Hozzávalók 2 főre:

25 dkg csicsóka apróra reszelve

5 dkg darált dió

5 dkg rozsliszt

1 db tojás

só, bors

olívaolaj

Mindent összekevertem egy nagy tálban, formázható masszát kell kapnunk, ha nem akkor pici lisztet szórjunk még hozzá. Egy tepsire sütőpapírt tettem, vékonyan meglocsoltam olajjal, majd kb. dió nagyság gombócokat formáztam a masszából amit aztán picit lenyomkodtam, hogy korongalakúak legyenek. Előmelegített sütőben 200 fokon mindkét oldalát kb. 10-10 perc alatt pirosra sütöttem.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!