Azt hiszem benne van minden ebben a salátában amire az influenzaszezon közeledtével szükségünk lehet. Persze ne kizárólag ezért fogyasszuk, hanem mert finom is. Mikor a piacon is már csak sápadt arcú, ízetlen paradicsomokat kapni, én inkább a reggeli szendvicsembe is céklát és répát reszelek. Salátába pedig azért is szeretem őket, mert jól passzolnak sós és édes ízekben egyaránt. Ehhez a salátához is kerülhetett volna pár csepp méz is akár, de a balzsamecet édeskés íze mellé, nem annyira hiányzott most, viszont ha citromlével készül akkor mehet hozzá nyugodtan az is, vagy reszelt alma, tökmag helyett dió, ami eszünkbe jut és ami van otthon. Elronthatatlan, minden napszakban elővehető, és nem nagy tragédia ha repetázunk belőle.
Hozzávalók 4 főre:
negyed fej lila káposzta
1 nagyobb méretű répa
1 közepes fej cékla
1-2 db narancs felkockázva
1 marék pirított tökmag, hántolt napraforgómag
tökmagolaj
balzsamecet
só, frissen őrölt bors
A káposztát, a répát, a céklát lereszeltem, a narancsot felkockáztam. Mindent összekevertem egy tálban, meglocsoltam pár kanál tökmagolajjal, pici balzsamecettel, halványan megsóztam, tekertem rá borsot és tálalás előtt adtam neki fél órát, hogy összeérjenek az ízek. Serpenyőben megpirítottam pár perc alatt a tökmagot és a napraforgómagot, majd rászórtam a salátára.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: