Pálmafa Project

A krumplipüré második élete

Nem tartozom a másnapos krumplipüréért rajongók táborába, meg lehet enni, de azért nem az igazi. Fel lehet használni krumplis pogácsához, de az elmúlt napok után én inkább könnyedebb fogásokra vágyok. Tologattam magam előtt ennek az ételnek a megosztását, de azt hiszem most ideális lehet, hiszen újévkor a malac mellé sok helyen került krumplipüré az asztalra és ha maradt, és van otthon még némi zöldség, tonhalkonzerv, de csirkemellsonka is tökéletes hozzá, akkor tényleg gyorsan elkészül a mai ebéd. Pontos mennyiségeket nem írok, mert ez most nem fontos, elrontani nem lehet. Ha túl száraz lenne a maradék krumplipürénk, akkor keverjünk még hozzá kevés tejfölt vagy natúr joghurtot, hogy ismét krémes legyen, úgy jobb lesz az állaga ennek az ételnek is.

DSCF2410Hozzávalók:

krumplipüré

tonhalkonzerv

1 marék párolt zöldborsó

olívabogyó

paradicsom felkarikázva

reszelt sajt a tetejére

só, bors

pár csepp citromlé

A tonhalkonzervet lecsöpögtettem, meglocsoltam pár csepp citromlével, a mirelt zöldborsót kevés olívaolajon megpároltam, de vízben is főzhetjük, sőt konzerv is jó hozzá. A krumplipürében elkevertem a tonhaldarabokat, a zöldborsót, fűszereztem és egy jénaiba kanalaztam  a masszát. A tetejére tettem a paradicsomkarikákat, az olívabogyót és a reszelt sajtot. Előmelegített sütőbe tettem és megvártam, míg a paradicsom kicsit megpuhul a sajt pedig ráolvad.

DSCF2413

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Ágnes Molnárné Szabó says:

    Ez jó ötlet.

  2. Franciska Erdei says:

    Nagyon tetszik az ötlet. Biztosan elkészítem. 🙂


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!