Nem tartozom a másnapos krumplipüréért rajongók táborába, meg lehet enni, de azért nem az igazi. Fel lehet használni krumplis pogácsához, de az elmúlt napok után én inkább könnyedebb fogásokra vágyok. Tologattam magam előtt ennek az ételnek a megosztását, de azt hiszem most ideális lehet, hiszen újévkor a malac mellé sok helyen került krumplipüré az asztalra és ha maradt, és van otthon még némi zöldség, tonhalkonzerv, de csirkemellsonka is tökéletes hozzá, akkor tényleg gyorsan elkészül a mai ebéd. Pontos mennyiségeket nem írok, mert ez most nem fontos, elrontani nem lehet. Ha túl száraz lenne a maradék krumplipürénk, akkor keverjünk még hozzá kevés tejfölt vagy natúr joghurtot, hogy ismét krémes legyen, úgy jobb lesz az állaga ennek az ételnek is.
krumplipüré
tonhalkonzerv
1 marék párolt zöldborsó
olívabogyó
paradicsom felkarikázva
reszelt sajt a tetejére
só, bors
pár csepp citromlé
A tonhalkonzervet lecsöpögtettem, meglocsoltam pár csepp citromlével, a mirelt zöldborsót kevés olívaolajon megpároltam, de vízben is főzhetjük, sőt konzerv is jó hozzá. A krumplipürében elkevertem a tonhaldarabokat, a zöldborsót, fűszereztem és egy jénaiba kanalaztam a masszát. A tetejére tettem a paradicsomkarikákat, az olívabogyót és a reszelt sajtot. Előmelegített sütőbe tettem és megvártam, míg a paradicsom kicsit megpuhul a sajt pedig ráolvad.
Ez jó ötlet.
Nagyon tetszik az ötlet. Biztosan elkészítem. 🙂