Pálmafa Project

Mandulás-mandarinos koszorú

Valószínűleg nem sokan fognak már erre a karácsonyra újabb sütivel előállni, én jelen pillanatban is már csak szuszogok és próbálom rávenni magam egy laza sétára a tavaszi időjárásban. De ha elfogyna a bejgli januárra és jő egy alkalom mikor valami desszert kívánkozik az asztalra, akkor próbáljátok ki ezt ha van kedvetek.

Talán emlékeztek még a pár hete megosztott Mákos koszorúra, a Nigella féle szaftos süteményre, ami ráadásul teljesen glutén és laktózmentes. Sőt, még alakbarát is, hiszen nyírfacukrot használtam hozzá. Akkor említettem, hogy az eredeti darált mandulával készül és gondolatban már pakoltam is az ünnepi asztalra ezt az ehető adventi koszorút. Nos, jelentem ez ma a valóságban is megtörtént.

Úgy terveztem, hogy valami krém is megkoronázza majd, de mikor megláttam Anyukám krémes, francia mákos nevezetű süticsodáját (ígérem megosztásra kerül majd az is), újratervezés következett, hogy legyen egy édesseg krém nélkül is. Úgyhogy, mivel koszorúnk a mandarinnak köszönhetően magában is elég szaftos, és hogy tovább fokozzam a mandulás aromát csak pirított mandulával és kevés dióval szórtam meg a tetejét, illetve sütés előtt még egy kupaknyi mandulalikőr is került bele. A hozzávalók mennyiségén nem változtattam, a fenti linkre kattintva megtaláljátok a receptet.

További kellemes ünnepeket! 🙂

DSCF2599

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!