Pálmafa Project

Spenótos krumplis lepény

Sós, édes, sós, édes…. az elmúlt időszakban kb. így váltakoznak a bejegyzéseim ízviláguk szerint, de ahogy most belegondolok ezután édes, édes, édes jön….francba mi lesz a kilókkal és még karácsony sincs….edzés, edzés, edzés a megoldás valószínűleg… nekem legalábbis, de szerencsére ugyanakkora örömet okoz, mint az evés.

Két édesség között viszont az egyszerű zöldséges étkek nagyon jól tudnak esni, ez is pont ilyen, ugyanakkor picit különleges, krémesen puha az állaga, de a külseje kissé ropogós a kukoricalisztnek köszönhetően, nem mellesleg szép haragos zőődre színezte a spenót. Kaptam hozzá frisset, de mirelitből is elkészíthető természetesen. Köretként is funkcionálhat, hmm mondjuk hal mellé, de szerintem egymagában is laktató. A tetejét ricotta koronázta meg, aztán kapott még mellé, pontosabban alá némi sárgarépa-cékla reszeléket is, olívaolajjal és balzsamecettel meglöttyintve, csak, hogy teljes legyen a szín és ízkavalkád.

Serpenyőben sütöttem őket, de tepsiben sütőpapíron is lehet.

DSCF2402

Hozzávalók 10 darabhoz:

20 dkg spenót

40 dkg krumpli főzve, áttörve

5 dkg reszelt sajt( parmezán v márvány v füstölt )

1 kisebb vöröshagyma

1 gerezd fokhagyma

só, bors

szerecsendió

olívaolaj

kukoricaliszt

Tetejére: pár kanál ricotta vagy tejföl v joghurt

A olívaolajon üvegesre pirítottam a vöröshagymát, rátettem a spenótot megvártam, míg összeesett, ekkor sóztam, borsoztam, reszeltem rá pici szerecsendiót, és belekerült a reszelt fokhagyma is. Pár percig még együtt  párolódtak, aztán botmixerrel pürésítettem az egészet. Összetörtem a főtt krumplit és hozzákevertem a spenótpürét és a sajtot. Pogácsaszerű korongokat formáztam a két kicsi kezemmel amiket előtte picit beolajoztam, hogy ne ragadjon annyira a massza hozzá, majd kukoricalisztbe forgattam a lepények mindkét oldalát, ezután kerültek a serpenyőben felforrósított kevés olajra és kb. 5-5 perc alatt mindkét oldalán ropogósra pirult a kukoricaliszt.

DSCF2397

 

 

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!