Pihe puha szaftos édesség a keverem-kavarom-kisütöm kategóriából.
Pár napja adott volt egy darab sütőtök és hozzá egy kérés, hogy legyen belőle a népszerű sütőtökös keksz. Nekem meg nagy arcom volt és gondoltam nem kell már a recept megy ez fejből is. Hát tévedtem. Elkészült és elfogytak ugyan a szörnyszülöttek, de a hozzávalók arányaival nagyon elcsúsztam valahol vagy a holdállás nem volt megfelelő aznap, mert az állaga és kinézete borzalom volt, nem voltam rá büszke maradjunk annyiban. Másnap az első kezem ügyébe kerülő sütőtök jött is velem haza, hogy orvosoljam a hibát, de útközben meggondoltam magam a célt illetően és keksz helyett előástam ezt a receptet, hisz már régóta tervben volt az elkészítése. Jó lett azt kell mondjam, pedig kevesebb cukrot és több sütőtököt tettem bele, de így is elég édes és puha, úgyhogy bátran ajánlom mindenkinek, pláne, hogy gyorsan el is készül.
Hozzávalók 20 x 25 cm-es tepsihez:
10 dkg fehér csokoládé
25 dkg sült sütőtökpüré
15 dkg cukor(nálam fele-fele nyírfa és nád)
12 dkg liszt(nálam fele-fele fehér búzaliszt és teljeskiőrlésű rozsliszt)
3 tojás
10 dkg vaj
A fehércsokit és a vajat vízgőz felett felolvasztottam és hagytam langyosra kihűlni. Addig habosra kevertem a tojásokat a cukorral aztán a sütőtökkel, majd hozzáadtam a vajas csokis keveréket, végül pedig a lisztet is beleszórtam és csomómentesre kevertem a masszát. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tettem és 180 fokon 25 perc alatt megsütöttem.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: