Pálmafa Project

Burgonyás-zöldborsós curry

Rákaptam az ilyen típusú ételekre, szinten minden hétre jut már egy curry recept. Rákattantam mondhatni, főleg erre a verzióra. Azon kevés alkalmak egyike, mikor krumplit használok valamihez. Ez olyan étel amit ha nem kóstolunk meg, nem hisszük el, hogy finooom. Pedig nagyon nagyon és nem mellesleg egyszerű, semmi extra hozzávaló nem kell. Na jó, a kókusztej erősen ajánlott bele, de az eredeti verzió például ahelyett joghurtot használt, de ez lehet tejszín is. A fűszerezése az ami igazán feldobja ezt, az amúgy főzelékszerű eledelt, a kókusztej pedig csavar egyet rajta. Kókuszsűrítményt használtam most, ami 2 decis dobozban kapható és 6 deci tej lesz belőle vízzel higítva, így 3 féle ételhez is felhasználható akár, az ára pár száz forint így mondhatni gazdaságos. De, a lényeg, kókusz nélkül vagy vele, tessék kipróbálni, mert jóó és mert azt mondtam.:)

DSCF2271

Hozzávalók 2 főre:

4-5 szem krumpli

20 dkg zöldborsó (fagyasztottat használtam)

2 dl kókusztej

1-1 mokkáskanál kurkuma, őrölt római kömény és koriander

fél mokkáskanál chilipor

A krumplit megpucoltam és felkockáztam, pont annyi vízzel, amennyi ellepi feltettem főni, sóztam, és megszórtam a fűszerekkel. Mikor a krumpli már majdnem teljesen puha volt, hozzáadtam a zöldborsót és felöntöttem a kókusztejjel majd megvártam, míg megpuhul a borsó is és az egész besűrűsödik. Semmilyen lisztes habarás nem szükséges, besűríti magát.

Tálaláskor egy csipet chilit szórtam még rá és egy nagyon pici mézet is csorgattam a tetjére. Hogy miért? Próbáljátok ki és meg fogjátok érteni.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!