Mézeskalács ízű tejeskávé adventikoszorúval

Semmi extrára nem kell gondolni, csak jól esik ilyet szürcsölni napközben. Ahogy a sütőtökös kávé esetében, ezért sem muszáj horror összegeket kifizetni egyik gyorsétteremben sem, mert otthon is elkészíthető. Akár gyerekeknek is, természtesen nem kávéval, hanem kakaóval, esetleg gabonakávéval ami teljesen koffeinmentes és ők is fogyaszthatják.

Az adventikoszorúm meg szerintem egész helyes lett, ezért gondoltam, hogy megmutatom, mert fél óra alatt elkészíthető minden nehézség nélkül, olyan kiegészítőkkel ami éppen otthon található vagy fillérekért beszerezhető. Megtetszettek idén a fonállal betekert verziók, ezért felkerekedtem, hogy ilyet vásároljak, de nem árultak az utamba eső boltban… Félreértések elkerülése végett nem a zöldségesnél kerestem, hanem cérnák és szalagok között, de mostanság nem divat fonalat vásárolni, ezért nem tartanak…nekem viszont nem volt kedvem a városban fonál után bolyongani, úgyhogy Dublinból rendeltem… Nem, nem bolondultam meg, egy kedves barátnőm éppen másnap érkezett hozzám onnan és állította, hogy véletlenül tud egy helyet ahol sok szép fonál kapható, így leszállított nekem pár gombolyagott, amit ezúton is köszönök, mert még a fali dekornak is az adta az alapját. Pont Ő az, akinek a kedvence a mézeskalács latte és az idei első rendelését a fent említett étteremben olyan profi módon teljesítették, hogy teljesen mást kapott helyette, így csalódottan távozott… Pótolva lesz!!

Így készült a mézeskalács ízű latte:

Lefőztem 1 deci presso kávét. Közben kb. 1,5 – 2 deci tejet felmelegítettem, édesítettem mézzel és fűszereztem egy csipet őrölt fahéjjal és őrölt szegfűszeggel, majd felhabosítottam. Tejhabosító, de botmixer is megteszi, persze habosítás nélkül is finom lesz. Kiöntöttem a tejet egy bögrébe, majd hozzáadtam a kávét is. Megszórtam egy csipet fahéjjal a tetejét. Néha étkakaóporral készül és tejszínhab koronázza meg.

Erre is jó a fonál és a karácsonyi keksz és aaaannyira ügyes és pihent vagyok, hogy már papírcsillagot is tudok hajtogatni:

Tovább a blogra »