Mert ezek a hozzávalók voltak itthon, nekem pedig korgott a gyomrom. Először nem is akartam megosztani, de aztán miért ne tenném, hátha valaki vágyik egy gyors ebédre és ott csücsülnek ezek a hozzávalók a konyhájában.
Az avokádóról már meséltem, ezt elolvashatjátok ITT. A guacamolén kívül is van élet ezzel a gyümölccsel, mert hogy nem zöldség ő, mint korábban megtudtam. A boltban általában beton keménységű példányokat kapni, úgyhogy ha ezt az ételt szeretnétek elkészíteni jövő hét közepén mondjuk, akkor ma vegyétek meg hozzá az avokádót… Sajnos ez ilyen, ha banán mellé teszitek és letakarjátok akkor kicsit felgyorsítható a puhulási folyamat, talán már hétvégi ebéd is készülhet belőle, főleg, hogy ebben a tésztában nem szükséges, hogy teljesen krémesen puha legyen az avokádó.
Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy van egy zsebkendőnyi zöld területem, amiben így november derekán már csak a rozmaring van életben, a többi fűszernövény téli álomba szenderült vagy szimplán csak kihalt… Szóval onnan nyestem pár szálat és a forró olajba dobáltam a leszedett leveleket, így az átvette az aromáját és illatát. Szárított fűszer is jó hozzá, azt a végén keverjük hozzá. Inkább melegen ajánlott ebben az időben, de hidegen is biztos finom.
Hozzávalók 2 főre:
2 db sült csirkecomb (bármilyen más maradék sült hús is jó)
1 nagy érett avokádó
2 paradicsom
2 gerezd fokhagyma
pár szál rozmaring (szárított is jó)
25 dkg fusilli vagy penne tészta
pár csepp citromlé
só, bors
olívaolaj
A tésztát kifőztem, a csirkehúst apróra vágtam, az avokádó húsát és a paradicsomokat pedig kockákra. Serpenyőben kevés olívaolajat hevítettem és rádobtam a rozmaring felaprított leveleit, a fokhagymával együtt. Párat kevertem rajta, míg az olaj átveszi az ízét, és még mielőtt a hagyma megégne, hozzáadtam a húsdarabokat éppen csak, hogy átmelegedjen, aztán ment hozzá a leszűrt tészta, legvégül pedig az avokádó és a paradicsom pár csepp citromlé és friss rozmaring kíséretében. Sóztam, borsoztam. Elkészült, tálalható, ehető. Jóóó.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: