Tésztasalátának is nevezhetjük, hiszen hidegen és melegen is megállja a helyét. Egyszerű, gyors, finoooom, és olyan széééép színes. A hozzávalók sora talán hosszúnak tűnhet, de mégsem nevezném túl drága ételnek és végeredményt falatozva elégedetten dőlünk hátra. Már aki szereti a tonhalat… Aki nem szereti szeresse meg gyorsan jó? Biztos elkészíthető például csirkehusival is, maradék sült csirkével akár, de az biztos, hogy a tonhal kölcsönzi neki az igazi mediterrán ízét. Szem becsuk, tengermorajlás elképzel és máris szép a világ. A kéz meg a bilibe belelóg….
Na jó, inkább csak próbáljátok ki lécci lécci!
Hozzávalók 4 személyre:
1 csomag durum fusilli v penne tészta
2 doboz tonhal konzerv
1 kis doboz kukorica
1 kis doboz vörösbab
3 db újhagyma
3 db paradicsom
1 marék olívabogyó
10 dkg füstölt sajt
só, bors
2-2 teáskanál szárított oregánó és bazsalikom
1-2 kanál olívaolaj
A tésztát lobogó, sós vízben pici olívaolaj társaságában kifőztem. Addig a tonhalat, a kukoricát és a babot lecsöpögtettem, utóbbi kettőt vízzel is leöblítettem, hogy ne legyen konzervdoboz íze…persze lehet frissen főzött babot és kukoricát is használni hozzá.
A hagymákat vékonyra szeleteltem, a paradicsomot felkockáztam, és az olívabogyót is kisebb darabokra vágtam, a sajtot pedig lereszeltem. A sajtot kivéve egy tálba tettem őket a haldarabokkal együtt.
A tésztát leszűrtem mikor megpuhult, összekevertem egy evőkanál olívaolajjal.
Tálaláskor vagy keverjünk össze az összes hozzávalót, vagy tegyük külön tálba a tésztát, külön a zöldséges-halas keveréket és külön a sajtot és mindenki rakja rá magának a rakományt. A tetejére mehet még némi só és bors, valamint oregánó és bazsalikom.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: