Mivel volt itthon csirkepörkölt maradék a mélyhűtőben, elérkezett az idő, hogy igazi magyaros ízek kerüljenek a tányéromra. A palacsintán változtattam csak, szerintem érdemes kipróbálni zabkorpával, ha valaki odafigyel a táplálkozására. Ízben nem sok különbség van, álagban ezek a palacsinták testesebbek kicsit, de sósan, édesen is nagyon finomak. A tészta receptjét már korábban megosztottam, a képre klikkelve megtaláljátok.
A recpet előtt pár sor kitérőt tennék. Elkezdtem ugyanis kókuszzsírt használni, mert annyi jót olvastam már róla. Ha valaki kedvet kapna hozzá elárulom, hogy semmi kókuszíze nincsen, teljesen semleges és nagyon jól lehet vele sütni, nem lesz olajszag a konyhában, sőt nem ég oda és akár többször is felhasználható, mivel a hőkezelés során nem oxidálódik és nem keletkeznek benne rákkeltő anyagok a hagyományos olajjal szemben. Ebből kiindulva az ár-érték arányt tekintve már nem tűnik annyira drágának… A kókuszzsír laurinsavat is tartalmaz aminek baktériumölő és immunerősítő hatása is van. A laurinsav az anyatejben is megtalálható, 3,5 %-ban, míg a kókuszzsírban 43 %-ban van jelen. A kókuszzsír a fogyókúrázóknak is ajánlott, hiszen jó hatással van az anyagcserére és gyorsítja a többi zsír felszívódását szervezetünkben.
Természtesen, bármilyen pörköltből elkészíthető, aminek az elkészítését nem fogom leírni, teljesen hagyományos módon főzöm én is, ezúttal némi őrölt köménnyel is fűszereztem, szerintem a csirke és a sertéspörkölthöz is jól passzol ez a fűszer, a marhát pedig vörösborosan szeretem. Ez tényleg ízlés dolga, de a vasárnapi ebéd után biztos sok helyen lesz pörköltmaradék ami a jövő hét során még jó szolgálatot tehet.
Hozzávalók 2 főre:
30 dkg pörkölt
4-6 db zabkorpás palacsinta (recept itt)
1 kis doboz tejföl
őrölt édes pirospaprika
A pörköltet felmelegítettem majd hozzákevertem a tejfölt és megvártam míg besűrűsödik a szaft. Ezután a szaft egy részét kikanalaztam egy tálba, ami palacsinták locsolásához kell majd. A többi pörköltnek pedig egy botmixerrel nekiestem, és enyhén darabosra turmixoltam. Nem muszáj turmixolni az is elég ha apróra van vagdosva a hús. Ezután megtöltöttem a palacsintákat, feltekertem őket majd meglocsoltam a tejfölös, pörköltszafttal.
Mivel minden meleg volt, nem toltam be a sütőbe, de ha nagyobb mennyiségben készül, akkor szépen rakjuk egymás mellé őket egy tepsiben, locsoljuk meg a szafttal és melegítsük át az egészet az előmelegített sütőben. Szórjunk rá pirospaprikát, petrezselymet és már ehető is.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: