Pálmafa Project

Pálmafa currys csirkéje

Ezt a receptet is millióféleképpen el lehet készíteni, nekem akkor ízlik a legjobban ha kókusztej szolgálja a szaftos alapot hozzá. A kókuszhoz szoros vonzalom fűz, néha nagy kanállal merülök el benne, szóval ha már Pálmafa akkor csakis kókusz.

A kókusztej ismét házilag készült a receptje itt. található. Azért szeretem én magam előállítani, mert egyrészt olcsóbb, másrészt a visszamaradt kókuszreszelék felhasználható utána bármilyen süteménybe, reggeli joghurtba gyümölcsökkel stb. A kókusztej tetején pedig 1 napos hűtőben állás után egy jégtáblaszerű képződmény alakul ki, ezt a kókuszzsír, ami szintén jó szolgálatot tehet akár kenyérre kenve vagy húsos ételek alá olaj helyett vagy kiegészítésként, mint ahogy ez a csirke esetében is történt most.

 

 

 

Köretként párolt rizs, kuszkusz, bulgur vagy köles passzol hozzá legjobban. Nálam az utóbbi volt otthon és egy mokkáskanál kurkumával főztem puhára. A kölesem kissé ragacsos lett, de a csirke szaftjával meglocsolva jó kis mélytányéros akár kanállal is falatozható egytálétel vált belőle.

Az egész elkészítése tokkal vonóval kb. fél óra volt. Próbáltam volna tányéron kitálalva is lefotózni az ételt, de mire feleszméltem a serpenyő üres volt…

 

 

Hozzávalók 3 főre:

 

1 egész csirkemellfilé

1 evőkanál reszelt gyömbér

1 kis fej vöröshagyma

1,5 dl kókusztej

1 mokkáskanál madras currykeverék (sima currypor is jó)

1 teáskanál kukoricakeményítő

1 evőkanál kókuszzsír és 1 evőkanál olívaolaj keveréke

só, bors

pár csepp lime v citromlé tálalás előtt

 

A csirkemellet felkockáztam, a vöröshagymát szintén, egy fél hüvelykujjnyi gyömbért meghámoztam és lereszeltem.

Az olajat felforrósítottam egy serpenyőben és beledobtam a hagymakockákat, majd üvegesre pároltam őket. Ezután mentek hozzá a csirkemelldarabok is, mikor kifehéredett a külsejük, sóztam, borsoztam őket és pár percig így pirítottam őket majd hozzáadtam a curryt és a gyömbért is és felöntöttem a kókusztejjel majd fedő alatt puhára főztem a húst. Túl híg volt még így a leve, ezért egy kis kukoricakeményítőt elkevertem pár kanál vízzel és azt is hozzáöntöttem a húshoz. A szósz rögtön be is sűrűsödött, és zártam is el a gázt alatta. Facsarhatunk rá pár csepp citrom vagy lime levet, hogy még pikánsabb legyen.

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!