Pálmafa Project

10 perces tonhalas mascarponés tészta

3 napon belül 2szer készült el, így a hét sztárjának nyilvánítottam, legalábbis az én konyhámban.
Találtam maradék mascarpone-t  és puhább paradicsomokat a hűtőmben, így keletkezett ez a krémes szoszóka. Aztán hétvégén egy kedves barátnőm kérésére ismét elkészült, akkor más fajta sajtkrémből, és úgyis nagyon finom lett. Ha valaki nem szereti a halat akkor próbálja ki anélkül, úgyis mesés ez a tésztaszósz, vagy gombával vagy csirkehússal vagy csak úgy egymagában nagy kanállal is képes lennék megenni…
Hozzávalók 4 adaghoz:
1 zacskó durum spagetti
1 doboz aprított tonhalkonzerv
20 dkg mascarpone (másik natúr krémsajt is lehet)
4 db paradicsom
2 gerezd fokhagyma
fél csokor petrezselyem aprítva vagy bazsalikom
olívaolaj
só, bors
A tésztát lobogó sós vízben feltesszük főni.
Ha valakit zavar a paradicsom héja akkor dobja őket forró vízbe miután bemetszette egy késsel a héjukat és pár perc után szépen lehúzhatóak. Ezután kockázzuk fel őket és serpenyőben felhevített olívaolajon pároljuk puhára, fűszerezzük, reszeljük hozzá a fokhagymákat. Picit vizet is lehet hozzáönteni, hogy minél szaftosabb legyen. Ha szétfőttek a paradicsomdarabok akkor mehet hozzá a sajtkrém. Keverjük el, ha beleolvadt a sajt, el is lehet zárni a gázt alatta. Ha petrezselyemmel készítjük, akkor azt itt keverjük hozzá a lecsöpögtetett tonhaldarabokkal együtt.
Meg lehet még koronázni némi reszelt parmezánnal vagy grana padano sajttal, de anélkül is tökéletes.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!